Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny tvätt/tork från Samsung med 25 kg kapacitet

Samsung har presenterat en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med en kapacitet på hela 25 kg tvätt samt 13 kg tork.

Av / 2023-09-12 - 11:10
Ny tvätt/tork från Samsung med 25 kg kapacitet

Alldeles nyligen presenterade LG en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som kan tvätta upp till 25 kg och torka max 13 kg, och nu har det andra stora företaget från Korea, Samsung, presenterat en produkt med liknande storlek, prestanda och funktioner – Bespoke AI tvätt/tork kombi.

Under skalet finns Digital Inverter Heat Pump teknologi – torktumlaren använder alltså en värmepump – och med AI Wash känner maskinen av tygets vikt och mjukhet i varje tvätt, samt den aktuella smutsnivån, baserat på vattengrumligheten, för att optimera mängden vatten och tvättmedel. Med hjälp av denna information justerar den kontinuerligt blötläggnings-, skölj-, och cetrifugeringstiden för att uppnå bästa resultat snabbt och effektivt, anger Samsung.

Samsungs första Bespoke AI Tvätt/tork kombi med Digital Inverter Heat Pump technology gör det inte bara enklare att tvätta genom att erbjuda en krångelfri påfyllningsprocess, men den sparar även på utrymme. Tvättupplevelsen kan nu bli trevligare och enklare, samtidigt som den kan spara energi genom AI Energy Mode i SmartThings Energy. Bespoke AI Tvätt/tork kombi presenteras idag för första gången och tillgängligheten för produkten kommer att variera mellan olika länder,” säger Junhwa Lee, EVP och Head of the Customer Experience Team of the Digital Appliances Business på Samsung Electronics.

Samsung Bespoke AI tvätt/tork kombi premiärvisades på IFA 2023. Foto: Samsung

När cykeln är klar öppnas dörren automatiskt så att användarna kan ta ut tvätten med mindre ansträngning, och fuktig luft och värme släpps ut samtidigt som ny frisk luft kommer in trumman.

Maskinen är försedd med Heat Exchanger Auto Cleaning System som effektivt ska bevarar kvaliteten på torkningen, och den stöder AI Energy Mode i Smart Things Energy, som erbjuder smarta energibesparingsmöjligheter, berättar företaget.

Läs också Tvättmaskin/torktumlare med stor kapacitet LG har presenterat sitt senaste tillskott i andra generationens LG Signature-sortiment, en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med en kapacitet på hela 25 kg tvätt samt 13 kg tork.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen