Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Arlo lanserar övervakningskamera för inomhusbruk

Essential Indoor Camera har koll på hemmet dygnet runt.

Av / 2021-03-11 - 08:58
Arlo lanserar övervakningskamera för inomhusbruk

Arlo, som tidigare var en del av Netgear, är ett märke som är känt för sina utmärkta men dyra övervakningslösningar, till exempel Arlo Pro 3. Den kameran kostar lite drygt 5 000 kronor, vilket är mer än en struntsumma för de flesta.

Men om du vill förbättra säkerheten i ditt hem utan att betala en förmögenhet så ska du läsa vidare. För ett par dagar sedan lanserade nämligen Arlo den så kallade Essential Indoor Camera, som bara kostar 1 300 kronor och som låter dig övervaka ditt hem dygnet runt utan att kompromissa med säkerheten.

Tillsammans med Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell, som vi berättade om för ett par månader sedan, utgör den nya överkomliga övervakningskameran en serie budgetvänliga produkter från Arlo som vi förväntar oss kommer att utökas de kommande månaderna och åren.

Arlo Essential Indoor Camera
Arlo Essential Indoor Camera får fler funktioner om man tecknar ett så kallat Arlo Smart-abonnemang, bland annat artificiell intelligens som kan skilja på människor och husdjur, samt möjligheten att lagra inspelningar i molnet i upp till 30 dagar. (Foto: Arlo)

Skyddar hemmet inifrån

Som namnet antyder är Essential Indoor Camera avsedd för inomhusbruk. Kameran spelar in video i 1080p och har ett mycket känsligt mörkerseende, så att man kan få tydliga bilder och inspelningar av vad som händer i hemmet både dag och natt, lovar Arlo i ett pressmeddelande.

Om kameran upptäcker rörelser skickar den en varning direkt till användarens mobiltelefon. Det går då att aktivera det inbyggda larmet eller att använda kamerans mikrofon och högtalare för att prata med personen som har stört husfriden.

Arlo Essential Indoor Camera kopplas till internet direkt via Wi-Fi och behöver därför inte någon separat basstation som Arlos dyrare modeller gör.

Arlo Essential Indoor Camera
Kameran har ett automatiskt linsskydd så att det är enkelt att stänga av kameran för att skydda privatlivet. (Foto: Arlo)

Sekretess

Arlo Essential Indoor Camera har ett automatiskt linsskydd så att det är enkelt att stänga av kameran och ha full kontroll över den personliga integriteten. Ljud och video från kameran kan inaktiveras när du är hemma och sättas på när du går hemifrån. Funktionen kan styras från Arlo-appen eller ställas in så att kameran styrs automatiskt med hjälp av telefonens platsinställningar.

Pris och tillgänglighet

Arlo-kameran går att förboka redan nu och släpps i butik 1:e april. Svenskt riktpris är 1 300 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

Rulla till toppen