Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

iRobot Roomba j9+ håller koll på smutsnivån

Nya robotdammsugaren ska vara smartare, inte blöta ner mattorna och har fått en ny laddningsstation.

Av / 2023-09-11 - 16:36
iRobot Roomba j9+ håller koll på smutsnivån

Knappt har IRobot hunnit lansera mellanklassrobotarna Combo i5+ och Combo j5+ förrän det är dags för de nya toppmodellerna. Det handlad om robotdammsugaren Roomba j9+ samt Roomba Combo j9+ som även kan moppa.

Foto: iRobot

Enligt iRobots undersökningar irriterar sig köpare på robotar som kör fast, som gång på gång gör samma misstag, och moppar som lämnar blöta spår efter sig på mattorna. De första problemen säger de sig har löst med den nya iRobot OS 7.0 som har nya funktioner.

iRobot förstår att kunderna måste kunna lita på att roboten lever upp till sitt löfte om automatiserad städning. Om en robot hela tiden fastnar, går vilse, orsakar fläckar på mattan på grund av att en våt, smutsig mopp dras över den etc., då tappar kunden förtroendet för produkten, säger Colin Angle, styrelseordförande och CEO för iRobot.

Det handlar om Dirt Detective som ger dig en ”smutskarta” över ditt hem, vilket gör att den kan prioritera problemområden och till och med automatiskt spara badrummet till sist. Den väljer själv att ta det lugnare på ett glatt golv, suga lite extra på mattan och att moppa lite extra i köket där det spills på golvet. Det tar den nya SmartScrub-funktionen hand om, där den inte bara torkar av golvet utan faktiskt skrubbar där det behövs.

Foto: iRobot

Vad gäller mattorna så lyfter Roomba Combo j5+ moppen hela vägen till ovansidan av roboten, istället för att bara dra upp dem en aning på undersidan. På så sätt slipper man skurvatten i mattan.

Moppen lyfts upp hela vägen (Foto: iRobot)

Den nya laddnings- och tömningsstationen Clean Base Auto-Fill Dock tömmer smuts i 60 dagar och fyller på skurvatten i upp till 30 dagar. Stationen är deras tystaste hittills och har förvaringsutrymme för dammsugarpåsar och moppdukar.

Foto: iRobot

Pris och tillgänglighet

Roomba Combo j9+ har ett rek pris på 17 500 kronor och Roomba j9+ 12 700 kronor. Båda förväntas i lager i november.

Läs mer på irobot.se

 

Läs också:

Nya Roomba Combo j5+ och i5+ moppar och dammsuger

De nya rengöringmaskinerna kan konverteras från enbart dammsugning till att även moppa golven.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen