Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2023: Mängder av hälsoapparater med smart app

Beurer visar upp en stor mängd uppkopplade prylar för välmående och hälsodiagnostik.

Skrivet av / 2023-09-04 - 15:38
IFA 2023: Mängder av hälsoapparater med smart app

Smarta hälsomätare är en stor trend och en av dem som har det största och bredaste sortimentet är Beurer. Vi har tidigare testat termometrar, syremätare och vågar med utmärkt resultat.

Läs också Rak och tydlig Deltagaren från Beurer är ensam i testet om att ha fysiska knappar vilket gör att man som användare faktiskt inte är bunden till en app. Bra start!

På mässan var det pedagogiskt uppvisat att man med Beurers app även kan koppla upp blodsockermätare, blodtrycksmätare, EKG-monitorer och till och med en mätare som ser till att man dricker tillräckligt mycket.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Men det allra fiffigaste var faktiskt en ny funktion för alla som redan köpt en blodtrycksmätare, men som inte är uppkopplad. Det är ju lite omständligt att själva knappa in resultatet i appen varje gång, så att man får en historik över blodtrycket. Den nya OCR-funktionen läser av värdena från en skärm med hjälp av mobilkameran. Så vitt vi kunde se så fungerade det utmärkt!

IMG_6808 IMG_6810
<
>
Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Vi såg också luftrenare som vi olyckligtvis inte fick med i vårt senaste stora jämförande test. Men det blir fler tillfällen.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Andra, visserligen inte uppkopplade, men ändå fiffiga prylar var en myggbetts-helare som vi skrev om i somras. Folket på plats som provat själva försäkrade att det fungerade. Samt att de visade en mätare som hjälper till vid hjärt- och lungräddning, genom att visa att man håller en lagom takt men framför allt att man trycker hårt nog. Felet de flesta gör är nämligen att inte ta i tillräckligt.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Vi gillade också Beurers massagesäten och kuddar, då de faktiskt såg så bra ut att man inte måste gömma undan dem mellan gångerna.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)
Läs också Hejdå kliande insektsbett Ska du semestra i mygghelvetet kan dessa apparater ge efterlängtad lindring

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Bättre och billigare säkerhetskameror

Siemens temperaturreglerade hällar

Miele Aerium fräschar upp dina kläder

Smart finskt hem

Inget Meet på Google Nest

Nespresso lanserar Vertuo Creatista

Rulla till toppen