Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Beurer Insect Bite Healer lindrar kliande och svullnad

Ska du semestra i mygghelvetet kan dessa apparater ge efterlängtad lindring

Skrivet av / 2023-06-13 - 15:00
Beurer Insect Bite Healer lindrar kliande och svullnad

Hur mycket vi än ser fram emot sommaren finns det flera irriterande saker som man lätt förtränger. En av dem är att om man semestrar nära våtmarker så kommer det finnas mygg och knott. Inget kan förstöra nattsömnen som kliande bett, och är man dessutom allergisk kan det bli riktigt otäcka reaktioner.

Det menar Beurer att de kan lindra med sina nya Insect Bite Healer-apparater. De har en keramisk värmeplatta som snabbt värms upp och som man trycker mot bettet. Eftersom det inte är några kemikalier eller mediciner inblandade så ska de vara säkra att använda även för känsliga personer inklusive gravida.

br90-main-product-side-left-v01c-beurer BR60-Long br10-main-product-on-v02-beurer
<
>
Beurer Insect Bite Healer BR90 (Foto: Beurer)

Beurer säger inte själva något om hur eller varför detta skulle kunna fungera. Men enligt vad vi har hittat på nätet ska värme inaktivera kliande ämnen, antikoagulenter och proteiner som insekten sprutat in i såret. Precis som det gamla husmorsknepet att hålla en varm sked mot bettet. Man ska skynda sig så att kroppen inte hinner börja producera histaminer för att försvara sig, vilket är det som orsakar klådan.

I Insect Bite Healer-serien finns tre modeller. BR 10 som är en enklare men mer portabel modell man alltid kan ha med ut i skogen. BR 60 och BR 90 har varierbar behandlingstid och den senare har även en lampa så att man kan använda den i mörkret.

De har inte meddelat några rekommenderade priser men enligt Prisjakt verkar de kosta runt 300 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lås upp med Apple Watch

Ny airfryer från Wilfa

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen