Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

En duo kolsyremaskiner i premiumsegmentet

Pionjärerna SodaStream tar med lanseringen av ensō steget in i premiumsegmentet, och Sage - kanske mest kända för sina kaffemaskiner - har lanserat sin första kolsyremaskin InFizz Fusion.

Av / 2024-03-30 - 09:00
En duo kolsyremaskiner i premiumsegmentet

SodaStream lanserar ensō, en kolsyremaskin i rostfritt stål designad av den japanska formgivaren Naoto Fukusawa, och tar i och med detta steget in i premiumsegmentet med en maskin som, enligt företaget, kombinerar exklusiv form med unika funktioner, däribland Snap & Lock för enkel flaskisättning och det patenterade Quick Connect-systemet för bekväm cylindermontering.

SodaStream ensō. Foto: SodaStream

För mig är design det som formar en sömlös relation mellan människa, objekt och miljö. Med ensō förenas nytta och skönhet i ett, där även skönhet är en funktion”, säger Naoto Fukusawa, formgivare och designer av ensō.

Till maskinen följer en diskmaskinssäker flaska med en avtagbar botten i rostfritt stål för enklare rengöring, samt en kork i rostfritt stål som matchar maskinen.

SodaStream ensō. Foto: SodaStream

Ensō är en unik kolsyremaskin som med sin tidlösa design tar plats i hemmet och blir en riktig ”statement piece”. Maskinen kombinerar det bästa av två världar, där exklusiv design möter marknadens bästa premiumfunktioner i ett sömlöst giftermål, säger Jörn Viefhus, VD på SodaStream Nordics.

Sage InFizz Fusion. Foto: Sage

Kolsyremaskin från Sage

Sage lanserar InFizz Fusion, som läskande bubblor, smart teknik och estetisk design i ett. Kolsyra är inte längre bara till för vatten, meddelar företaget, och berättar att nu kan du tillsätta kolsyra till alla former av kalla drycker – juice, te, vin och cocktails med bubblor.

Hemligheten ligger i locket, menar Sage, och förklarar att FusionCap-locket ger användaren full kontroll över kolsyran. Snabbt eller långsamt, beroende på vilken slags dryck som ska kolsyras. FusionCap-locket sitter dessutom kvar på flaskan hela tiden för att behålla så mycket kolsyra som möjligt – både under processen och efteråt när man ställer in flaskan i kylskåpet. Locket har nämligen en smart ”Easy twist & lock”-funktion som anges göra att trycket inte försvinner förrän man väljer att skruva av locket och njuta av innehållet.

Sage1 Sage2 Sage3 Sage4
<
>
Sage InFizz Fusion. Foto: Sage

Pris och tillgänglighet

SodaStream ensō lanseras i mitten av april och kostar 2 190 SEK.

Sage InFizz Fusion är tillgänglig nu, i olika färger, och kostar 2 699 SEK.

Läs också Fint skum även med växtbaserad mjölk Sage lanserar nu Barista Touch Impress – en espressomaskin med en ny patenterad mjölkskummare som anges skumma både komjölk och växtbaserad mjölk till ett fantastiskt silkeslent mikroskum.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

Sensorer och inbyggd våg förenklar bakningen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen