Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

En duo kolsyremaskiner i premiumsegmentet

Pionjärerna SodaStream tar med lanseringen av ensō steget in i premiumsegmentet, och Sage - kanske mest kända för sina kaffemaskiner - har lanserat sin första kolsyremaskin InFizz Fusion.

Av / 2024-03-30 - 09:00
En duo kolsyremaskiner i premiumsegmentet

SodaStream lanserar ensō, en kolsyremaskin i rostfritt stål designad av den japanska formgivaren Naoto Fukusawa, och tar i och med detta steget in i premiumsegmentet med en maskin som, enligt företaget, kombinerar exklusiv form med unika funktioner, däribland Snap & Lock för enkel flaskisättning och det patenterade Quick Connect-systemet för bekväm cylindermontering.

SodaStream ensō. Foto: SodaStream

För mig är design det som formar en sömlös relation mellan människa, objekt och miljö. Med ensō förenas nytta och skönhet i ett, där även skönhet är en funktion”, säger Naoto Fukusawa, formgivare och designer av ensō.

Till maskinen följer en diskmaskinssäker flaska med en avtagbar botten i rostfritt stål för enklare rengöring, samt en kork i rostfritt stål som matchar maskinen.

SodaStream ensō. Foto: SodaStream

Ensō är en unik kolsyremaskin som med sin tidlösa design tar plats i hemmet och blir en riktig ”statement piece”. Maskinen kombinerar det bästa av två världar, där exklusiv design möter marknadens bästa premiumfunktioner i ett sömlöst giftermål, säger Jörn Viefhus, VD på SodaStream Nordics.

Sage InFizz Fusion. Foto: Sage

Kolsyremaskin från Sage

Sage lanserar InFizz Fusion, som läskande bubblor, smart teknik och estetisk design i ett. Kolsyra är inte längre bara till för vatten, meddelar företaget, och berättar att nu kan du tillsätta kolsyra till alla former av kalla drycker – juice, te, vin och cocktails med bubblor.

Hemligheten ligger i locket, menar Sage, och förklarar att FusionCap-locket ger användaren full kontroll över kolsyran. Snabbt eller långsamt, beroende på vilken slags dryck som ska kolsyras. FusionCap-locket sitter dessutom kvar på flaskan hela tiden för att behålla så mycket kolsyra som möjligt – både under processen och efteråt när man ställer in flaskan i kylskåpet. Locket har nämligen en smart ”Easy twist & lock”-funktion som anges göra att trycket inte försvinner förrän man väljer att skruva av locket och njuta av innehållet.

Sage1 Sage2 Sage3 Sage4
<
>
Sage InFizz Fusion. Foto: Sage

Pris och tillgänglighet

SodaStream ensō lanseras i mitten av april och kostar 2 190 SEK.

Sage InFizz Fusion är tillgänglig nu, i olika färger, och kostar 2 699 SEK.

Läs också Fint skum även med växtbaserad mjölk Sage lanserar nu Barista Touch Impress – en espressomaskin med en ny patenterad mjölkskummare som anges skumma både komjölk och växtbaserad mjölk till ett fantastiskt silkeslent mikroskum.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen