Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

EcoFlow PowerStream Balcony Solar System sparar ström

Nu kan även lägenhetsägare rigga solceller och både få billigare el och säkrare elförsörjning.

Av / 2023-05-22 - 12:43
EcoFlow PowerStream Balcony Solar System sparar ström

Med överbelastningar i elsystemen och elpriser som sprungit i höjden är det nog många lägenhetsinnehavare som stirrat avundsjukt på villaägare som täckt taken med solceller. Men nu kommer EcoFlow med en enkel lösning även för balkongen.

Centralt i systemet sitter en av EcoFlows batteribackuper. De har Power Station-modeller med kapacitet mellan 256 Wh och 3,6 kWh.

Foto: EcoFlow

Systemet kan försörjas antingen av 8 stycken EcoFlow 100 watts flexibla solpaneler, eller 2 stycken EcoFlow 400 watts fasta solpaneler.

Allt kopplas till en microinverter som tar emot strömmen från solcellerna och skickar ut det som behövs till elkontakterna, medan överskottet lagras i backupbatterier.

Med hjälp av smarta väggkontakter kan systemet hela tiden övervaka hur mycket som förbrukas och hur det smartast kan använda tillgänglig ström.

Foto: EcoFlow

EcoFlow menar att eftersom de kan lagra överskottsenergi och mata ut den när den behövs så kan man spara upp till 3,5 gånger så mycket ström som med ett system utan batterier.

Och naturligtvis har man nytta av batteriet om det skulle bli strömavbrott. Då kan man driva de viktigaste apparaterna i timmar, beroende på batteriets kapacitet.

Pris och tillgänglighet

EcoFlow PowerStream Balcony Solar System lanseras den 31 maj, men EcoFlow har ännu inte berättat vad det kommer att kosta.

Läs mer på EcoFlow

Läs också:

EcoFlow Delta 2 räddar vintern

Det bärbara kraftverket kan hålla ditt kylskåp i gång i upp till ett dygn.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Rulla till toppen