Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

EcoFlow PowerStream Balcony Solar System sparar ström

Nu kan även lägenhetsägare rigga solceller och både få billigare el och säkrare elförsörjning.

Skrivet av / 2023-05-22 - 12:43
EcoFlow PowerStream Balcony Solar System sparar ström

Med överbelastningar i elsystemen och elpriser som sprungit i höjden är det nog många lägenhetsinnehavare som stirrat avundsjukt på villaägare som täckt taken med solceller. Men nu kommer EcoFlow med en enkel lösning även för balkongen.

Centralt i systemet sitter en av EcoFlows batteribackuper. De har Power Station-modeller med kapacitet mellan 256 Wh och 3,6 kWh.

Foto: EcoFlow

Systemet kan försörjas antingen av 8 stycken EcoFlow 100 watts flexibla solpaneler, eller 2 stycken EcoFlow 400 watts fasta solpaneler.

Allt kopplas till en microinverter som tar emot strömmen från solcellerna och skickar ut det som behövs till elkontakterna, medan överskottet lagras i backupbatterier.

Med hjälp av smarta väggkontakter kan systemet hela tiden övervaka hur mycket som förbrukas och hur det smartast kan använda tillgänglig ström.

Foto: EcoFlow

EcoFlow menar att eftersom de kan lagra överskottsenergi och mata ut den när den behövs så kan man spara upp till 3,5 gånger så mycket ström som med ett system utan batterier.

Och naturligtvis har man nytta av batteriet om det skulle bli strömavbrott. Då kan man driva de viktigaste apparaterna i timmar, beroende på batteriets kapacitet.

Pris och tillgänglighet

EcoFlow PowerStream Balcony Solar System lanseras den 31 maj, men EcoFlow har ännu inte berättat vad det kommer att kosta.

Läs mer på EcoFlow

Läs också:

EcoFlow Delta 2 räddar vintern

Det bärbara kraftverket kan hålla ditt kylskåp i gång i upp till ett dygn.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Nu kan DeLonghi La Specialista Maestro göra kallbryggt kaffe

Solcells-backup på balkongen

Bättre luft med Smart Humidifier 2

Ny IKEA Trådfri-dimmer

Säkerhetskameror från Wiz

Håll kallt utan konkurs

Rulla till toppen