Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

De nya modellerna i Roborocks Q-serie snart i butik

Hela 4 robotdammsugar-modeller med eller utan moppning och med eller utan dammtömning.

Av / 2023-11-26 - 11:00
De nya modellerna i Roborocks Q-serie snart i butik

Roborocks toppmodeller är riktigt bra, så pass att vi utsåg Roborock S8 Pro Ultra till årets robotdammsugare, en titel som S7 MaxV Ultra knep året innan. Men då kostar de också därefter. Bland de nya modellerna i Q-serien ligger den mest påkostade på halva det priset och den rimligaste nästan en fjärdedel.

Läs också Nu kan du pensionera din gamla dammsugare Roborocks flaggskepp är kanske den bästa och smartaste robotdammsugaren på hela marknaden.

Och då är de ändå ganska påkostade. De har alla DuoRoller-systemet som ska fånga 20 procent mer hår från mattor, samt LiDAR-kartläggningssystem som skapar detaljerade kartor över hemmet. Man kan naturligtvis sätta spärrzoner så det inte försöker städa på känsliga ställen, samt att man kan ställa in den för mer effektiv och tidsbesparande städning.  Med sugkraft på 5 500 Pa säger Roborock att den ska prestera bra på alla underlag.

Vid utvecklingen av nya produkter är det viktigt för oss att lyssna på våra användare och utgå ifrån deras behov. Vi är därför stolta över att utöka vår Q-serie i Sverige, då vi inte enbart tror att det underlättar städningen utan möjliggör mer tid för spontanitet och flexibilitet, säger Richard Chang, grundare och VD för Roborock.

Roborock Q5 Pro är en ren dammsugare, där Q5 Pro+ har en självtömmande dockningsstation.

Roborock Q8 Max tillför moppning och Q8 Max+ har även den dockningsstationen.

Roborock Q8 Max+ (Foto: Roborock)

Pris och tillgänglighet

Q5 Pro – 3 990 kr
Q5 Pro+ – 5 790 kr
Q8 Max – 5 290 kr
Q8 Max+ – 6 990 kr

Samtliga modeller börjar säljas den 1 december. Alla modeller finns på Elgiganten, NetOnNet och Power, medan Q8-serien även finns på Webhallen.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Powerbanks exploderar

Värsting-robot-dammsugare från Roomba

Roborock släpper nya skaftdammsugare

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Rulla till toppen