Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dammsug och moppa med Tineco Floor One S5 Extreme

Varför springa och hämta moppen när något spillts, när det bara är att ta fram den trådlösa kombirengöraren.

Skrivet av / 2023-04-13 - 12:43
Dammsug och moppa med Tineco Floor One S5 Extreme

Trådlösa handhållna dammsugare är inget nytt, och att det nu finns robotdammsugare som kan moppa golvet har nog många av oss också sett. Men att ta fram dammsugaren när någon spillt ett glas mjölk på golvet, eller till och med tappat ett ägg, är nog inget någon av oss skulle göra instinktivt.

Tineco Floor One S5 Extreme

Men det är faktiskt någon man kan göra med Floor One S5 Extreme. Den har nämligen en extra suginställning för vätska, där man inte behöver använda extra vatten, vilket gör att man slipper springa och tömma tanken. Man får dessutom med en extra borstrulle så att det är bara är att byta den när den andra blivit våt eller smutsig.

Foto: Tineco

Floor One S5 Extreme har en dammsensor som justerar sugkraft och rullhastighet efter hur smutsigt golvet är. Med hjälp av appen kan man se hur länge den behöver laddas, och på skärmen kan man se om det är dags att byta vatten i de dubbla tankarna. S5 sägs även komma väldigt nära inpå socklar och hörn så att man slipper en smutsrand.

Foto: Tineco

Den väger 4,5 kg och har en drifttid på 35 minuter. Finns att köpa nu för 6 490 kronor.

Tineco Pure One S12

Behöver man inte moppa finns i stället S12 som har ett Max Power-läge för hela 145 watts sugkraft, vilket sägs göra det möjligt att enkelt få bort damm, pollen, mjäll och hår från filtar, madrasser, mattor och barnens mjukisdjur. Även S12 har en dammsensor som anpassar sugkraften automatiskt.

Foto: Tineco

Annars kan man göra det manuellt på pekskärmen. På skärmen kan man även se hur smutsigt det är, sugkraft, batterinivå och wifi-signalstyrka. Med appen kan man se prestanda i realtid, få påminnelser och hålla koll på rengöringsrapporten.

Foto: Tineco

För att slippa slösa med onödiga filterbyten finns ett filterrengöringsverktyg. Tineco framhåller även att S12 ska vara tyst med sina 71 dB.

Den väger 2,9 kg och har en drifttid på 50 minuter. Även S12 finns i handeln nu för 6 490 kronor.

 

Läs också:

Roborock S8 Pro Ultra

Starkaste robotdammsugaren hittills

Roborocks flaggskepp är kanske den bästa och smartaste robotdammsugaren på hela marknaden.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Nu kan DeLonghi La Specialista Maestro göra kallbryggt kaffe

Solcells-backup på balkongen

Bättre luft med Smart Humidifier 2

Ny IKEA Trådfri-dimmer

Säkerhetskameror från Wiz

Håll kallt utan konkurs

Rulla till toppen