Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Roborock Q Revo MaxV och S8 MaxV Ultra

Snurrande moppar och en robotarm.

Av / 2024-01-08 - 18:19
CES 2024: Roborock Q Revo MaxV och S8 MaxV Ultra

10 år efter den första Roborock-modellen är de marknadsledande inom robotdammsugare. Enligt företaget beror det delvis på att de är måna om att lyssna på kundernas återkoppling. Feedback som har varit viktig under utvecklingen av sex nya dammsugare, som presenteras på CES 2024 i Las Vegas.

Två nya modeller i S8-serien, S8 MaxV Ultra och S8 Max Ultra, har fått en robotarm med en roterande mopp. De kallar det FlexiArm Design, och sidoborsten, kallad Extra Edge Spinning Mop System, är utformad för att göra det lättare att städa på svåråtkomliga ställen.

S8 MaxV Ultra. Foto Roborock

S8 MaxV Ultra på bilden ovan levereras med en laddstation som automatiskt tömmer, fyller på och doserar tvättmedlet. Moppen tvättas i 60°C och torkas med 60°C varmluft för att förhindra lukt och mögelbildning. Moppsystemet heter nu VibraRise 3.0 och har två vibrationsmoduler som vibrerar med upp till 4 000 vibrationer per minut och kan lyftas 2 cm när dammsugaren körs på en matta.

De två S8-modellerna är ganska lika, men S8 MaxV Ultra har en sugkraft på 10 000 Pa och S8 Max Ultra något mindre på 8 000 Pa.

Läs också Nu kan du pensionera din gamla dammsugare Roborocks flaggskepp är kanske den bästa och smartaste robotdammsugaren på hela marknaden.

Hello Rocky

Ultra-modellerna har även en röst- och videoassistent som heter Hello Rocky och stöd för Matter smarta hem standarden. Den har också DirTect, som anpassar rengöringsinställningarna till olika typer av smuts, och Reactive AI 2.0, som använder artificiell intelligens för att manövrera runt hinder och lösa föremål.

Q Revo-serien

Q Revo MaxV. Foto Roborock

Det finns också två nya modeller i Q Revo-serien: Q Revo MaxV och Q Revo Pro, som också har Roborocks nya moppsystem FlexiArm Design Edge, men med lägre sugkraft och moppfrekvens. Dessutom finns en laddningsstation med 60°C mopptvätt, 45°C varmluftstorkning, påfyllning av vattentank och automatisk dammtömning.

Läs också Underhållsfri – nästan Roborock är lite bortskämda med strålande betyg och fanfarer. Nu ska de delta i ett grupptest, där de dessutom har högsta prislappen.

Q Revo-serien kan också styras med Hello Rocky.

Q Revo MaxV. Foto Roborock

Flexi-serien

Den handhållna Flexi-serien får också två nya modeller. Flexi Pro och Flexi Lite. De kan användas både vått och torrt och har en sugeffekt på hela 17 000 Pa.

Priser

Svenska priser är ännu inte tillgängliga, men under CES 2024 meddelade Roborock priser i USD, vilket ger en indikation på prisnivån när S8 Max- och Q-serierna lanseras i Sverige under andra kvartalet 2024.

  • S8 MaxV Ultra $1799.99
  • S8 Max Ultra $1599.99
  • Q Revo MaxV $1199.99
  • Q Revo Pro $999.99
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Ljud & Bild
Rulla till toppen