Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: Gaming i storformat

HP utökar sin Omen-serie med en skärm som inte går att missa.

Av / 2019-01-09 - 20:47
CES 2019: Gaming i storformat

Vi har redan rapporterat om hur datorskärmarna tagit ett kliv uppåt i storlek på årets CES. Den första vi såg var 43-tummaren med panoramaskärm från Lenovo. Men det var då. Nu kommer de riktigt stora skärmarna!

Omen X Emporium 65 ”Format Gaming Display är en spelskärm för alla som vill komma riktigt nära all action. Den kolossala skärmen, som har ett diagonalt mått på mer än 160 cm, har Nvidia G-SYNC och HDR. Skärmen har en uppdateringshastighet på 144 Hz, vilket måste sägas vara en prestation på en panel av den storleken. Upplösningen säger inte pressmeddelandet någonting om, men vi räknar med 4K. Skärmen har dessutom en inbyggd soundbar med trevägshögtalare för att garanterat göra spelupplevelserna optimala. Även prislappen gör att man hajar till: räkna med 50 000 kronor för den billigaste versionen.

 

 

På laptopfronten har Omen 15 Laptop fått ett grafikkort från Nvidia GeForce RTX 20-serien och wifi är uppdaterat till 802.11ax. Priser från cirka 15 000 kr.

Omen Laptop 15 får nu Nvdia-grafik från 20-serien. Foto: HP
Omen Laptop 15 får nu Nvdia-grafik från 20-serien. Foto: HP

Den stationära datorn Omen Obelisk Desktop finns nu med upp till 64 GB minne, Nvidia GeForce RTX 2080Ti-grafik och 9:e generationen Intel Core i9-9900K, dubbel SSD och vätskekylning. Om du är villig att betala för det. Startpriset ligger på under 10 000 kronor, men toppmodellerna kostar givetvis mångdubbelt mer.

 

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen