Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

ZTE lanserar Nubia Pad 3D

Även om kalendern visar 2023 och inte 2010, försöker sig kinesiska ZTE på en ny surfplatta med glasögonfri 3D-skärm.

Av / 2023-03-07 - 14:30
ZTE lanserar Nubia Pad 3D

För att ge en glasögonfri 3D-upplevelse är ZTE Nubia Pad 3D utrustad med två främre kameror på 8 Mp vardera som spårar användarens ansikte. Surfplattans 16 Mp-kameror på baksidan och de två främre kamerorna gör det också möjligt att ta 3D-foton och videor och 3D-skanna fysiska objekt.

I praktiken innebär detta att Nubia Pad 3D inte bara kan användas för att visa alla typer av innehåll i 3D, utan att den också kan användas för att skapa högkvalitativt 3D-innehåll, hävdar ZTE. Surfplattan levereras ett antal 3D-appar och även en appbutik, som har över 50 3D-spel och över 1 200 stycken 3D-utbildningsappar.

ZTE Nubia Pad 3D
ZTE Nubia Pad 3D är utrustad med två främre kameror på 8 Mp vardera som spårar användarens ansikte. (Foto: ZTE)

Enligt den kinesiska tillverkaren är 3D-surfplattan nämligen främst lämplig för utbildningsändamål såväl som för digitala utställningar.

ZTE Nubia Pad 3D levereras med en 12,4-tums IPS-skärm med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar. Uppdateringsfrekvensen är 120 Hz. Surfplattans inbyggda konverteringsprogramvara kan förvandla standard 2D-innehåll till 3D i realtid.

 

ZTE Nubia Pad 3D
ZTE Nubia Pad 3D presenterades vid Mobile World Congress 2023 i Barcelona. (Foto: ZTE)

Nubia Pad 3D drivs av Android 13 och Qualcomms Snapdragon 888-chipset med 5G-stöd. Den har 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme, samt ett 9 700 mAh batteri med 33 W snabbladdning. Minnet kan utökas via microSD-kort.

Läs också Asus spår en otrolig framtid Under mottot "An incredible future" har Asus presenterat sina kreativa produkter i samband med CES 2023.

Surfplattan kommer att finnas tillgänglig för förbeställning från och med den 25 mars 2023, med en planerad lansering den 12 april. Vi vet ännu inte om produkten kommer till Skandinavien, och ZTE har inte heller publicerat något pris i skrivande stund.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Rulla till toppen