TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

XGO3 – smartklocka för barn med ringfunktion

Håll kontakten med ditt barn på ett tryggt och säkert sätt.

forfatter
Publicerad 2022-10-19 - 07:00

Tanken är att Xploras smartklocka XGO3 ska ge barn en trygg introduktion till den digitala världen – och därmed en tryggare vardag för många familjer. Trots att denna smartklocka även fungerar som en telefon finns det ingen tillgång till sociala medier, internet eller bilddelning online.

XGO3 vänder sig till föräldrar som har barn mellan 4-11 år och som vill känna sig trygga när barnen lämnar hemmet.

Med Xploras GPS-funktion kan du enkelt följa ditt barn under lek och upptäcktsfärder utomhus. I den separata appen, tänkt att användas av föräldrar eller andra vuxna i barnets omgivning kan det skapas trygga zoner (T-zoner). Du får då ett meddelande när barnet anländer till zonen eller lämnar den.

XGO3
XGO3 kommer i fem olika mer eller mindre roliga färger så här finns något för alla. (Bild: Xplora)

XGO3 kommer med ett förinstallerat SIM-kort från Xplora Mobile, som gör att man kan ringa och ta emot samtal till och från godkända kontakter. På så sätt kan barnet hålla kontakten med vänner och familj på ett tryggt och säkert sätt. Med smartklockan kan barnet också ta emot meddelanden där barnet kan svara med förinstallerade svar, emojis och röstmeddelanden.

Med en 2 MP-kamera kan XGO3 ta bilder, som barnet sedan kan dela med dig under dagen. Xplora följer alla GDPR-regler så du behöver inte oroa dig för att bilderna sparas eller hamnar på internet.

Aktivitet är grunden till ett hälsosamt liv och med det i åtanke finns även inbyggd stegräknare.

XGO3 – tillgänglighet och pris

Smartklockan finns tillgänglig nu och prislappen ligger på 1 695 kronor.

Lämna en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Bra instegsmodell En smartklocka för barn som även är en mobiltelefon. Skräddarsydd för att passa både barnens och föräldrarnas behov.
Apple lanserar ny streamingtjänst Den nya tjänsten fokuserar på klassisk musik.
Spotify-appen blir smartare: lanserar personlig DJ med AI-teknik Ny version av mobilappen med kraftigt förbättrad användarvänlighet - inklusive en egen DJ med AI-teknik. Däremot inga nyheter om Hi-Fi eller Spatial Audio.
3D är tillbaka! Även om kalendern visar 2023 och inte 2010, försöker sig kinesiska ZTE på en ny surfplatta med glasögonfri 3D-skärm.
Remarkable 2 får äntligen tangentbord Tangentbord och fodral i ett.
Följ Ljud & Bild