Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Withings släpper exklusiva dykarklockan ScanWatch Nova

ScanWatch Nova är en smartklocka som för ovanlighetens skull ser ut som en riktig dykarklocka.

Skrivet av / 2023-12-08 - 10:00
Withings släpper exklusiva dykarklockan ScanWatch Nova

Smartklockor brukar antingen vara smarta, men se väldigt nördiga ut, eller vara snygga men istället sakna funktioner. Kanske har Withings hittat balansen med ScanWatch?

Den har en roterande boett i keramik och rostfritt stål med lasergraverade markeringar som följer standardmått för dykning. Den har Luminova-belagda visare, indikatorer och tjocka, upphöjda index som gör att man kan använda den i svagt ljus. Naturligtvis med antireflexbehandlat safirglas. Och det är verkligen en dykarklocka då den är tät till 10 ATM.

Foto: Withings

Nova bygger på samma teknik som ScanWatch 2 som släpptes tidigare i höst. Den har därför en mängd sensorer som gör det möjligt att mäta och följa hälsomått som EKG, SpO2 och kroppstemperatur, samt att analysera sömnen och mäta aktiviteter och sportutövning.

ScanWatch Nova ger användaren möjlighet att följa sin hälsoresa med hjälp av avancerad teknik som genomför automatiserade, kontinuerliga mätningar. Klockan kombinerar kraftfulla och banbrytande innovativa hälsosensorer med en elegant estetik inspirerad av tidlös klocktillverkningstradition. Den har även en extraordinär batteritid på 30 dagar, förklarar Etienne Trégaro, produktchef på Withings.

ScanWatch Nova 2 kan spåra parametrar som steg, kalorier, höjd, träningsrutter (via GPS i appen) med möjlighet att automatiskt känna igen mer än 40 dagliga aktiviteter som promenader, löpning, simning och cykling. Dessutom erbjuder klockan bedömning av fitnessnivån genom uppskattning av VO2 Max, som mäter hjärtats och musklernas förmåga att omvandla syre till energi under fysisk träning.

Foto: Withings

Det medföljer ett metallarmband och ett sportarmband så man kan ha olika på gymmet och kontoret.

Pris och tillgänglighet

Withings ScanWatch Nova finns tillgänglig nu från Withings hemsida för 600 euro, och kommer efter årsskiftet även finnas hos utvalda återförsäljare.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen