Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Världens vildaste gaming-mobil kommer från Asus

Asus ROG Phone 3 kommer snart ut i butikerna

Av / 2020-07-23 - 22:24
Världens vildaste gaming-mobil kommer från Asus

Med en skärm-uppdateringsfrekvens på 144 Hz, 16 GB RAM, 5G och Snapdragon 865+ processor samt ett gigantiskt batteri på 6000 mAh är den nya Asus ROG Phone 3 spelmobilen kanske den galnaste Android-mobil som någonsin sett dagens ljus.

Mobilen kommer i tre versioner, där de två största båda har 5G, medan den minsta kallad Strix Edition, ”bara” har Snapdragon 865 och saknar 5G.

AMOLED-skärmen är på 6,59″ (2340 x 1080 pixlar) och stöder HDR10+ samt en touch-fördröjning på bara 25 millisekunder. Mobilen läser av användarens skärmberöringar 270 gågner i sekunden.

ROG står för Republic of Gamers, och enligt Asus är de nya mobilerna “Built for gamers, by gamers”. Bland annat därför har ROG 3 diverse kylmetoder, så att du spela för fullt långa perioder, utan att mobilen smälter i dina händer.

Läs också Spelkonsolen som är en mobil Andra generationen av Asus gaming-mobil är toppklass – men reserverad för ett fåtal.

”GameCool 3” är namnet på kylsystemet, som inte bara sprider värmen bort från skärmen (bland annat med hjälp av ”graphite film” bakom skärmen), men har också specialdesignade ventilationsgaller på mobilens baksida.

Dessutom har ROG Phone 3 ”AirTrigger 3” – två touchbaserade knappar placerade i mobilens överkant. Det handlar om ultraljudsknappar som registrerar beröring, och i praktiken fungerar som en klassisk controller för att styra spelet.

Pris och tillgänglighet

Asus ROG Phone 3 kommer i butik i början av augusti, men kan förbeställas redan nu.

Asus Rog Phone 3 Strix Edition med 256 GB lagring och 8 GB RAM kostar 9 500:-
Asus Rog Phone 3 med 512 GB lagring och 12 GB RAM går på 11 500:-
Asus Rog Phone 3 med 512 GB lagring och 16 GB RAM runt 12 500:-

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen