TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Utvecklingen av nya iPhones drabbas av kinesisk corona-policy

Minst en iPhone 14-modell blir tre veckor försenad av den kinesiska covid-19-nedstängningen.

forfatter
Publicerad 2022-05-25 - 14:19

Utvecklingen av minst en ny iPhone 14-modell ligger tre veckor efter schemat på grund av kinesiska corona-lockdown. Det rapporterar affärsmediet Nikkei Asia.

Kina har hållit fast vid en ovanligt strikt coronapolitik – även flera år efter att covid-19-pandemin startade – detta innebar bland annat att miljonstaden Shanghai mer eller mindre stängdes ner helt i slutet av mars. Det är dessa restriktioner, som i skrivande stund håller på att mildras, som enligt mediets källor har påverkat leveranskedjorna.

Det är en utmaning att ta igen förlorad tid. Apple och deras leverantörer jobbar dygnet runt för att påskynda utvecklingen”, säger en källa hos en av Apples leverantörer till Nikkei Asia. Han tillägger att återöppningen av Shanghai går ”ganska långsamt”.

Apple har enligt uppgift bett leverantörerna att påskynda produktutvecklingen för att hämta in den förlorade tiden innan förseningen påverkar den ordinarie produktionsplanen, vilket i förlängningen kan påverka de första produktionsvolymerna av iPhone 14-serien.

Läs också Corona stoppar iPhone-produktionen På grund av corona-utbrott upphör all tillverkning under en kortare tid.
foxconn TOP 1140x640 1

Det är oklart vilken modell som är direkt påverkad av förseningarna som orsakats av corona-nedstängningen.

Enligt Nikkeis källor befinner sig alla fyra kommande iPhone 14-modeller just nu i utvecklingsfasen, så kallade Engineering Verification Test (EVT). I normala fall är nya iPhone-modeller färdiga med EVT och går vidare till den sista verifieringsfasen i slutet av juni.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Nu kan du köpa Huawei Watch GT 3 Pro Titanium och Ceramic Nyligen skrev vi om en ny generation smarta produkter från Huawei som var på gång. Nu är väntan över för en del - Watch GT3 Pro finns att köpa.
Inga fler utgåvor av Samsungs folkmobil. Det kommer aldrig släppas någon Samsung Galaxy S22 FE.
Så ser den ut! [UPPDATERAD] Kanske för att undvika läckor har Nothing själv "läckt" bild av företagets kommande smartphone.
5G-mobil för under 3 000 kronor Motorola lanserar ännu en billig mobil med 5G.
Så blir iPadOS 16 Många av de nya funktionerna har iPadOS gemensamt med macOS och iOS.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend