Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Två nya Redmi-mobiler på väg till Sverige

Den kinesiska mobiltelefontillverkaren Xiaomi har precis presenterat fyra nya modeller i Redmi-sortimentet med budgetmobiler. Två av dem kommer till Sverige.

Av / 2022-01-27 - 15:30
Två nya Redmi-mobiler på väg till Sverige

Xiaomis mobiler vinner marknadsandelar bland svenska kunder. Inte minst på grund det kinesiska märkets konkurrenskraftiga priser.

Men Xiaomi har en serie budgetmobiler som är ännu billigare, de så kallade Redmi-telefonerna, och nu är två modeller i den helt nya Redmi Note 11-serien på väg till Sverige, lovar företaget i ett pressmeddelande.

På en global onlinepresentation i går presenterad Xiaomi fyra nya mobiler i Redmi-serien: Note 11 Pro 5G, Note 11 Pro, Note 11S och Note 11. Och det är Redmi Note 11 Pro 5G och den minsta modellen, Redmi Note 11, som inom kort kommer till svenska butiker.

Läs också Den billigaste är inte den sämsta Xiaomi Redmi 9 kom för ett år sedan, men är fortfarande värd pengarna om du kan leva utan 5G och inte använder kameran till något viktigt.

Kamera på flaggskeppsnivå

Xiaomi hävdar att Redmi Note 11 Pro 5G är ”en exceptionell mobil på alla punkter”. Den har en 6,67-tums 120 Hz AMOLED-skärm i FHD+-upplösning och en maximal ljusstyrka på 1200 nits.

Sedan tillkommer en primär kamerasensor på 108 Mp, som är utrustad med en Samsung HM-sensor på 1/1,52 tum. Kameran stöder bildförbättringsfunktioner som pixelbindning (9:1) och dubbla ISO-lägen för att kunna föreviga motiv med stort dynamiskt omfång och färgåtergivning, även i svagt ljus, skriver företaget i sitt pressmeddelande.

RedmiNote11Pro5G
Xiaomi Note 11 Pro 5G. (Foto: Xiaomi)

En 8 Mp-kamera med en ultravidvinkel på 118 grader och en separat 2 Mp-kamera för makrofotografering kompletterar huvudsensorn. Frontkameran har 16 Mp.

Processorn är en Snapdragon 695 från Qualcomm och telefonen har upp till 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme samt ett 5000 mAh-batteri som stöder 67-watts snabbladdning med kabel

Pålitlig mobil

Lillebror Redmi Note 11 har en 6,43-tums AMOLED-skärm, fyra kameralinser (inklusive 50 Mp vidvinkel, 8 Mp ultravidvinkel och 2 Mp makro) och en Snapdragon 680-processor från Qualcomm.

RedmiNote11

Xiaomi Redmi Note 11. (Foto: Xiaomi)Precis som den större modellen är batteriet på 5 000 mAh, men stöder bara 33-watts trådbunden snabbladdning.

MU 13

Båda modellerna kör Android-operativsystemet samt Xiaomis eget MIUI 13-användargränssnitt, som också presenterades under gårdagens lansering.

Det nya systemet introducerar bland annat så kallad Liquid Storage, som är en ny metod för att lagra filer. Xiaomi hävdar att lagringen på andra mobiler fragmenteras med tiden, vilket sänker läs- och skrivhastigheten – ibland så mycket som 50 procent under mobilens livstid.

Med Liquid Storage har Xiaomi i sina egna tester uppmätt 95 procent åtkomsttid i simulerad användning på 36 månader – vilket gör att Liquid Storage bidrar till att telefonen känns ”som ny”, lovar Xiaomi.

MIUI13
MIUI 13 stöder widgets med en mängd olika format och funktioner, vilket gör det möjligt att skapa en mer personlig och anpassad användarupplevelse. Ett annat sätt att organisera och snabbt komma åt sina favorit-appar är med sidebar-funktionen. Det ger användaren tillgång till ett anpassat urval av appar utan att man ständigt behöver gå tillbaka till startsidan. (Foto: Xiaomi)

MIUI 13 har även så kallat Automized Memory, som kontinuerligt analyserar apparnas effektivitet, prioriterar dem och stänger av onödiga processer. Det innebär att man kan använda flera appar samtidigt utan att kompromissa med prestanda, försäkrar Xiaomi.

En annan innovationerna heter Focused Algorithms, som påstås se till att appen som används vid för tillfället prioriteras högre och därmed får mer systemresurser.

Pris och tillgänglighet

Redmi Note 11 Pro 5G och den billigare Redmi Note 11 NFC lanseras i Norden inom en snar framtid, lovar Xiaomi. Lokala priser och försäljningsdatum kommer att meddelas längre fram.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen