Turboladdad iPhone-lillebror

iPhone SE har 4-tums skärm men senaste hårdvaran på insidan
forfatter

Precis som ryktena hade förutspått så kom det också en ny mindre iPhone. Tidigare har man fått köpa en gammal modell om man velat ha det, men nu kan man både få senaste tekniken och ett bättre pris.

(Foto: Tillverkare)
Designen är lite retro-kantig som tidigare modeller. (Foto: Apple)

På insidan sitter nämligen samma snabba A9-processor som senaste iPhone 6S så att man kan köra senaste iOS och de mest krävande apparna. Man får också de nya finesserna som fingeravtrycks-läsare i hem-knappen och NFC för att kunna fungera med betalterminaler. När Apple väl släpper Apple Pay här.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Jämför med det gamla 4-tums alternativet iPhone 5S är den 50% snabbare och har snabbare uppkoppling. Trots det har den bättre batteritid.

Kameran är på 12 MP och man kan använda skärmen som blixt när man använder den 1,2 MP upplösta selfiekameran.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Skärmen är som sagt på 4 tum och har den gamla 1136 x 640 upplösningen, samt att kontrasten inte är lika bra som i de nyare skärmarna. Man får inte heller 3D Touch.

Annons

Men det kanske man kan stå ut med då priserna är betydligt humanare än om man köper gamla iPhone 6 som tidigare var budgetvalet.

iPhone SE kan fås med 16 eller 64 GB lagring. Den kan förbeställas från 29 mars och släpps i början av april och priserna börjar på 4 700 kronor.

Läs mer på apple.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Läs också:


Grupptest: Kamerablindtest med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung och Xiaomi
Recension: Jolt
Nyhet: OnePlus lanserar ny mobil utan Snapdragon
Nyhet: Bose QC 45 avslöjades av misstag
TEST: Dyson Pure Cool
TEST: Fyra storskärmar för sport