Search
Generic filters

Turboladdad iPhone-lillebror

iPhone SE har 4-tums skärm men senaste hårdvaran på insidan

Precis som ryktena hade förutspått så kom det också en ny mindre iPhone. Tidigare har man fått köpa en gammal modell om man velat ha det, men nu kan man både få senaste tekniken och ett bättre pris.

(Foto: Tillverkare)
Designen är lite retro-kantig som tidigare modeller. (Foto: Apple)

På insidan sitter nämligen samma snabba A9-processor som senaste iPhone 6S så att man kan köra senaste iOS och de mest krävande apparna. Man får också de nya finesserna som fingeravtrycks-läsare i hem-knappen och NFC för att kunna fungera med betalterminaler. När Apple väl släpper Apple Pay här.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Jämför med det gamla 4-tums alternativet iPhone 5S är den 50% snabbare och har snabbare uppkoppling. Trots det har den bättre batteritid.

Kameran är på 12 MP och man kan använda skärmen som blixt när man använder den 1,2 MP upplösta selfiekameran.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Skärmen är som sagt på 4 tum och har den gamla 1136 x 640 upplösningen, samt att kontrasten inte är lika bra som i de nyare skärmarna. Man får inte heller 3D Touch.

Men det kanske man kan stå ut med då priserna är betydligt humanare än om man köper gamla iPhone 6 som tidigare var budgetvalet.

iPhone SE kan fås med 16 eller 64 GB lagring. Den kan förbeställas från 29 mars och släpps i början av april och priserna börjar på 4 700 kronor.

Läs mer på apple.se

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.