Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Ta med mobilen på semestern!

12 gratis-appar till iPhone och Android som gör sommaren skönare och roligare.

Av / 2016-07-12 - 06:00
Ta med mobilen på semestern!

Alla appar i guiden är gratis och finns till både Android och iOS. Sök på namnet så hittar du dem i Google Play och App Store.

 

 

PackPoint

Android / iOS

packpoint1

Kommer du aldrig ihåg exakt vad du ska ha med dig när du packar väskan inför semestern? Då är PackPoint räddningen. Du väljer resmål och tidpunkt för resan i appen, sedan får du en fråga om vilka aktiviteter du planerar. Mot bakgrund av informationen föreslår appen en lista med saker som passar just din resa. Du kan lägga till saker och sedan ladda upp en färdig packningslista till exempelvis Evernote eller Facbook. Eller skicka den till dig själv via e-post.

 

 

Field Trip

Android / iOS

fieldtrip2

Har du den här appen i mobilen så får du automatiskt veta när det händer något intressant i närheten. Det kan vara allt från butiker och restauranger till museer och historiska landmärken. Appen innehåller korta beskrivningar av de olika begivenheterna, som du dessutom kan få upplästa om du har ett par lurar eller ett Bluetooth-headset inkopplat.

 

 

GetMyBoat

Android / iOS

getmyboat1

Det finns inget som är lika skönt som att komma ut på sjön en varm sommardag. Men om du inte har någon egen båt, kanot eller liknande så kan det vara svårt. Eller, det hade kunnat vara svårt, för med GetMyBoat får du blixtsnabbt reda på vad som finns att hyra i närheten.

GetMyBoat är helt enkelt Airbnb fast för båtägare och passar alla som vill hyra en båt en timme, en dag eller en vecka. Appen fungerar i 135 länder, så chansen att den kan hjälpa dig att ta en tur på böljan den blå är stor, vad du än befinner dig.

 

 

Bandsintown Concerts

Android / iOS

bandsintown1

Konserter är extra kul utomhus under sommaren, och med Bandsintown-appen går det nästan att garantera att du hittar just dina favoritartister. Appen börjar med att söka igenom ditt musikbibliotek och dina kontakter, sedan får du rekommendationer på konserter beroende på var du befinner sig, din musiksmak och så vidare. Du kan också se vilka konserter som är på gång i närheten – och vilka konserter dina vänner ska gå på den närmaste tiden.

 

 

 

Tripit

Android / iOS

tripit flight details

Håll koll på alla dina flygbiljetter, hotellreservationer, hyrbilar och allt vad det nu kan vara som behövs för att göra semestern fantastisk. Den stora fördelen med Tripit är att den samlar ihop all den här informationen på ett och samma ställe. Allt du behöver göra är att vidarebefordra mail med flygbekräftelser, hotellreservationer och så vidare till en viss e-postadress, så tar Tripit hand om resten.

 

 

Momondo

Android / iOS

momondo1

Ska du hitta de bästa och billigaste flygbiljetterna till resmålet så gör du klokt i att använda en specialiserad sökmotor. Sådana finns det ett par stycken av, men den bästa är utan tvekan Momondo. Där kan du söka bland i stort sett alla flygbolag i hela världen och sätta ihop din resa helt efter egna önskemål med hjälp av filter. Momondo kan också hitta de bästa priserna på hotell.

 

 

Yelp

Android / iOS

yelp1

Det finns massor av appar som kan guida dig till de bästa upplevelserna på resan, men om du ska hitta bra restauranger, barer och caféer så är Yelp bäst. Appen känner i princip till alla restauranger var du än befinner dig, och appens största fördel är det stora antalet användare. Det betyder nämligen att även de minsta restaurangerna ofta har fått många recensioner, vilket gör det lättare att hitta bra ställen och undvika de värsta turistfällorna.

 

 

Airbnb

Android / iOS

airbnb1

Rena rama himmelriket för uthyrning av rum, lägenheter och sommarstugor – oavsett om du vill hitta någonstans att bo när du är på semester eller om du vill hyra ut din egen lägenhet eller stuga till andra när du inte är hemma. Det finns fler än 1,5 miljoner bostäder på Airbnb och appen används över hela världen. Det enklaste och säkraste sättet att hitta en semesterbostad om du inte är sugen på hotell!

 

 

Google Translate

Android / iOS

googletranslate1

Snart är det slöseri med tid att lära sig språk i skolan, för appar med artificiell intelligens kan maskinöversätta mellan nästan alla språk i hela världen. Överlägset bäst är Google Translate, som inte bara översätter text utan även tal om man pratar in i mobilens mikrofon. Du kan till och med ta en bild av exempelvis en meny, så översätter appen texten i bilden till i ditt eget språk. Nästan oumbärligt på resan om du vill undvika att prova alltför exotiska rätter.

 

 

Foodspotting

Android / iOS

foodspotting1

Ett alternativt sätt att hitta bra ställen att äta på. Här handlar det nämligen om särskilda rätter i stället för restauranger. Appen registrerar var du befinner dig någonstans och visar bilder av läckra maträtter som går att köpa i närheten. Du kan spara intressanta rätter som bokmärken och även bidra med egna matbilder. Det är nämligen användarna själva – riktiga ”foodies” – som levererar innehållet i Foodspotting.

 

 

OpenTable

Android / iOS

opentable1

Ett mer traditionellt sätt att hitta en bra restaurang är med OpenTable, men den här appen är inte bara en sökmotor som hittar bra ställen att äta på, den kan också användas för att reservera bord om du hittar något du gillar. OpenTable innehåller ett mycket stort antal restauranger från hela världen, så när du är inloggad kan du reservera ett bord direkt från telefonen genom att bara peka med fingret.

 

 

Geocaching Classic

Android / iOS

geocaching1

Geocaching är en modern form av skattjakt, där man med hjälp av en GPS-mottagare hittar så kallade ”caches” som är gömda på olika platser över hela världen. En cache är oftast en behållare – allt från gamla ammunitionslådor till pyttesmå askar som är stora som fingerborgar – och innehåller småsaker som inte är värdefulla och som den som hittar cachen kan byta ut mot andra saker som de har med sig. Det här är en lek som barn älskar och det enda du behöver är en mobiltelefon och den här appen!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Rulla till toppen