Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sony Xperia 5 V lånar teknik från flaggskeppet

Nya billigare modellen har mycket gemensamt med topptestade Xperia 1 V

Skrivet av / 2023-09-01 - 14:41
Sony Xperia 5 V lånar teknik från flaggskeppet

När vi testade Sonys toppmodell Xperia 1 V i somras utropade vi entusiastiskt att den var snudd på perfekt. Men så kostar den också en hel del. Kan man klara sig utan de vildaste finesserna så kan Xperia 5 V kanske vara ett mer prisvärt alternativ.

Framför allt får man faktiskt samma utmärka huvudkamera med Sonys Exmor T for mobile-sensor. Det vill säga en 48 MP sensor, ljusstyrka f/1.9 och en 24mm vidvinkellins. Man får även samma ultravidvinkel på 12 MP och ljusstyrka på f/2.2, men vi får klara oss utan optisk bildstabilisering. Det som saknas är telefoto-kameran.

Foto: Sony

På insidan hittar vi samma Snapdragon 8 Gen 2 systemkrets som ger utmärkt prestanda även i spel. Däremot är det lite mindre minne, 8 GB, samt att lagringen är begränsad till 128 GB. Däremot kan man utöka det med ett microSDXC-minneskort.

Läs också Bästa Sony Xperia 1 någonsin Om du är fotoentusiast och verkligen bryr dig mycket om mobilkameran går det inte att undvika Sony Xperia 1 V.

Storleken är lite mer fickvänlig, vilket också betyder att skärmen är lite mindre, 6,1 tum, samt att den mer normal upplösning, 1080 x 2520. Det ger dock fortfarande en bra punkttäthet och OLED-skärmen med HDR10 lär vara mycket bra för film och foto.

Foto: Sony

Vad gäller ljudet har den lyckligtvis också fått behålla hörlursutgången, och den har samma högtalare som vi berömde toppmodellen för.

Sony har även lyckats klämma in samma stora 5000 mAh batteri, vilket de menar ska räcka för 2 dagars användning.

Foto: Sony

Pris och tillgänglighet

Sony Xperia 5 V finns att köpa 29 september med ett rek pris på 10 990 kronor.

Vid lanseringen får man de brusreducerande propparna WF-1000XM5 på köpet.

Läs också:

Sony WF-1000XM5

Bäst på brusreducering

Sony WF-1000XM5 tar arvet från den populära M4-modellen och levererar ännu bättre brusreducering och ljudkvalitet.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung läcker nästa Galaxy

Xiaomi vill göra din hälsa smart

Nya Xiaomi 13T-serien

Garmin-klocka för aktiv livsstil

Nu släpps iOS 17

Tidig död för Surface Duo

Rulla till toppen