Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung utökar Galaxy A-serien

Samsung utlovar "spännande innovationer och säkerhet för alla" med två nya mobiler i Galaxy A-serien.

Av / 2024-03-11 - 16:34
Samsung utökar Galaxy A-serien

Det är två nya mobiltelefoner i Galaxy A-serien på väg från Samsung. Företaget har just lanserat Galaxy A55 och Galaxy A35, och i ett pressmeddelande säger Samsung att båda enheterna kommer med förbättrade säkerhetsfunktioner, såsom Knox Vault, samt fotograferingsfunktioner inspirerade av kamerorna i flaggskeppsmodellerna Samsung Galaxy S.

Den nya Galaxy A-serien erbjuder fantastisk prestanda och funktionalitet till våra användare. Vi är till exempel väldigt glada över att introducera vår senaste säkerhetsfunktion Samsung Knox Vault för första gången till denna serie. Detta gör det möjligt för fler att ta del av en fantastisk mobilupplevelse på ett säkert och smidigt sätt”, säger Anders Elmby, MX-Director på Samsung Electronics i Norden

Samsung Galaxy A55

Den dyrare av de två modellerna kommer med en 6,6″ S-AMOLED-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+-upplösning.

På insidan sitter Samsungs egen Exynos 1480-processor, medan modellen kommer i tre olika versioner med 8 GB minne och 128 GB lagring, 8 GB minne och 256 GB lagring samt 12 GB minne och 256 GB lagring.

Samsung Galaxy A55
Samsung Galaxy A55. (Foto: Samsung)

Trippelkameran med 50 MP vidvinkel, respektive 12 MP ultravidvinkel och 5 MP telemakro är i stort sett identisk med kameran i förra årets Galaxy A54 och har, liksom de dyrare modellerna i Galaxy S24-serien, stöd för Samsungs Nightography-funktion och 12-bitars HDR-video.

Samsung Galaxy A35

Även Galaxy A35 har en 6,6 tums S-AMOLED skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+ upplösning.

Denna modell har en Exynos 1380-processor under huven (samma chip som i förra årets Galaxy A54), men precis som sin storebror kommer Samsung Galaxy A35 i tre olika versioner – i detta fall med 6 GB minne och 128 GB lagring, 8 GB minne och 128 GB lagring samt 8 GB minne och 256 GB lagring.

Galaxy A35 har också en trippelkamera, som med 50 MP vidvinkel, 8 MP ultravidvinkel och 5 MP telemakro är något nedgraderad jämfört med kameran i Galaxy A55.

Samsung Knox Vault

Den kanske största nyheten är att båda modellerna, som nämnts, har stöd för Samsung Knox Vault.

Samsung Galaxy A35
Samsung Galaxy A35. (Foto: Samsung)

Detta är en hårdvarubaserad säkerhetslösning som skyddar de mest kritiska uppgifterna på enheten från attacker – t.ex. inloggningsuppgifter för låsskärmen (som PIN-koder, lösenord och mönster).

Priser och tillgänglighet

Galaxy A55 5G och Galaxy A35 5G kommer gradvis att bli tillgängliga i Norden och kommer i färgerna Awesome Iceblue, Awesome Lemon, Awesome Lilac och Awesome Navy.

Pris och tillgänglighet för Sverige kommer att meddelas senare under 2024.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen