Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung utökar FE-serien med Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE och Tab S9 FE+

Ryktena var sanna. Samsung Galaxy FE är tillbaka!

Av / 2023-10-05 - 19:02
Samsung utökar FE-serien med Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE och Tab S9 FE+

Samsung är tillbaka med budgetversioner av sina dyraste mobilprodukter i den så kallade Fan Edition-serien. Den nya mobilen Galaxy S23 FE och de två surfplattorna Tab S9 FE och S9 FE+ kommer med en rad uppgraderingar och är den perfekta inträdesbiljetten till Samsungs omfattande Galaxy-ekosystem, försäkrar tillverkaren.

Läs också Tre iPad-dräpare från Samsung? Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, Tab S9+ och Tab S9 med 14,6", 12,4" och 11" skärmar.

Samsung Galaxy S23 FE

Denna modell är den första Fan Edition-mobilen sedan Samsung Galaxy S21 FE, som lanserades på marknaden i januari 2022.

Galaxy S23 FE har en förbättrad design och IP68-certifiering för vatten- och dammtålighet, lovar Samsung. Skärmen är Dynamic AMOLED 2X och mäter 6,4 tum. Men det är kameran som kommer att stjäla rampljuset. Med en högupplöst 50 Mp-sensor och 3x optisk zoom ska du kunna fånga även de finaste detaljerna. Och med så kallad Nightography ska du kunna ta fantastiska bilder i svagt ljus.

Galaxy S23 FE erbjuder också en kraftfull spelupplevelse med sin snabba 4nm-processor och 4500 mAh-batteri, samt en ångkammare för värmehantering.

Samsung Galaxy S23 FE
Samsung Galaxy S23 FE med 6,4″ skärm. (Foto: Samsung)

Den nya telefonen finns tillgänglig i färgerna Mint, Cream, Graphite, Purple, Indigo och Tangerine, där de två sistnämnda färgerna endast är tillgängliga via Samsungs egen webbplats.

Läs också Hur tänkte Samsung här? Ibland är det smart att dra ner på ambitionerna för att få en mer prisvärd modell. Detta är inte ett sådant tillfälle.

Samsung Galaxy Tab S9 FE og Tab S9 FE+

Samsung utlovar en responsiv skärmupplevelse med upp till 90 Hz uppdateringsfrekvens med båda surfplattorna. Skärmstorlekarna är 10,9″ respektive 12,4″. Och solljus ska inte vara ett hinder tack vare ”Vision Booster”, som förbättrar synligheten i utomhusmiljöer genom att optimera färger och kontrast, särskilt i den mörka delen av skärmen.

Samsung Galaxy Tab S9 FE
Samsung Galaxy Tab S9 FE med 10,9-tumsskärm. (Foto: Samsung)

Precis som den senaste Galaxy Tab S9-serien är både Tab S9 FE och Tab S9 FE+ IP68-klassade för ökad hållbarhet, och Galaxy Tab S9 FE-serien har även Samsungs ikoniska S Pen, som gör det enkelt att till exempel göra anteckningar på surfplattans skärm.

Båda surfplattorna har en 12 Mp ultravidvinkelkamera på framsidan och en 8 Mp vidvinkelkamera på baksidan. Tab S9 FE+ har dessutom en extra 8 Mp ultravidvinkelkamera.

Galaxy Tab S9 FE-serien kommer i fyra olika färger: Mint, Silver, Grey och Lavender.

Samsung Galaxy Tab S9 FE+
Samsung Galaxy Tab S9 FE+ med 12,4″ skärm. (Foto: Samsung)

Pris och tillgänglighet

Samsung Galaxy Tab S9 FE och Tab S9 FE+ finns tillgängliga från och med idag och kostar från 6 990 kr respektive 8 990 kr för versionerna med Wi-Fi och 128 GB inbyggt lagringsutrymme. Båda modellerna finns dock även tillgängliga med 5G och upp till 256 GB lagringsutrymme.

Detaljer om pris och tillgänglighet för Galaxy S23 FE i Sverige förväntas meddelas inom en snar framtid.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen