Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung lanserar Galaxy Watch 7 och Galaxy Watch Ultra

Nya Galaxy Watch 7 kan bland annat övervaka din hälsa, medan den robusta Galaxy Watch Ultra gör dig redo för vildmarken.

Av / 2024-07-10 - 15:01
Samsung lanserar Galaxy Watch 7 och Galaxy Watch Ultra

Två nya vikbara mobiler var inte det enda som Samsung hade på programmet idag. Den koreanska elektronikjätten lanserade också två nya smarta klockor, Galaxy Watch 7 och Galaxy Watch Ultra, som enligt pressmeddelandet kommer att ”leverera personliga insikter och skräddarsydda hälsoupplevelser”.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch Ultra mäter 47 mm och är särskilt lämplig för användare med stora överarmar och handleder. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Watch 7

Galaxy Watch 7 är i första hand en uppgradering av förra årets modeller Galaxy Watch 6 och Galaxy Watch 6 Classic, och Samsungs smartklocka är fortfarande baserad på Wear OS.

I år får dock Watch 7 32 GB inbyggt lagringsutrymme istället för 16 GB, och det finns också en ny Exynos W1000-processor under safirglasskärmen. Dessutom är Galaxy Watch 7 den första Galaxy-smartklockan med GPS med dubbla frekvenser, vilket gör spårningen av din plats mer exakt, även i täta stadsmiljöer.

Bland klockans funktioner finns möjligheten att registrera över 100 träningspass, och med ”Body Composition” kan du få en komplett bild av din kropp och din kondition. ”Heart Rate Monitoring” varnar dig för onormalt hög eller låg puls och ”Irregular Heart Rhythm Notification” kan upptäcka oregelbunden hjärtrytm. Galaxy Watch 7 kan också övervaka ditt blodtryck.

Samsung Galaxy Watch 7
Tack vare Galaxy AI kan Samsung Galaxy Watch 7 ge dig en övergripande bild av din allmänna hälsa, vilket uttrycks i form av den så kallade ”Energy Score”. (Foto: Peter Gotschalk)

Galaxy Watch 7 finns i två storlekar, 40 mm och 44 mm, med en skärmstorlek på 1,3″ respektive 1,5″. Den lilla AMOLED-skärmen har en upplösning på 432 x 432 pixlar, medan den stora klockan har en upplösning på 480 x 480 pixlar.

40 mm-modellen finns tillgänglig i färgerna Green och Cream, medan den större 44 mm-modellen kommer att finnas tillgänglig i färgerna Green och Silver. Priset för 40 mm-versionen av Watch 7 kommer att vara 3 790 kronor, medan 44 mm-modellen av klockan kommer att kosta 4 190 kronor.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Den helt nya Galaxy Watch Ultra-modellen är för de med stora överarmar och handleder som älskar extremsport och vildmarksliv.

Smartklockan mäter 47 mm och har en 1,5″ S-AMOLED-skärm med en maximal ljusstyrka på 3 000 nits som utlovar läsbarhet även i starkt solljus. Displayen har också ett dedikerat nattläge som klockan automatiskt växlar till när det blir mörkt.

Dessutom har Watch Ultra samma Exynos W1000-processor som Watch 7 och ett 590 mAh-batteri som utlovar upp till 100 timmars batteritid i ”Power Saving”-läge.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Även jämfört med Apple Watch Ultra (till höger) är den nya Samsung Galaxy Watch Ultra en rejäl pjäs. (Foto: Peter Gotschalk)

Med en ram i Titanium Grade 4 och 10ATM vattentäthet är smartklockan extremt robust, och Samsung lovar att Galaxy Watch Ultra fungerar från 500 meter under havsytan upp till 9 000 meter över havet.

Watch Ultra har även en ”Quick Button” som gör att man direkt kan starta och kontrollera träningspass, samt aktivera en nödsiren om man befinner sig i en farlig situation.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Mätning av triathlon är unikt för Samsung Galaxy Watch Ultra, som ska vara särskilt lämplig för utomhussporter. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy Watch Ultra kommer att kosta 8 490 kronor och kommer att finnas tillgänglig i färgerna Titanium Grey, Titanium Silver och Titanium White.

Alla de nya Samsung-smartklockorna levereras med One UI Watch 6.0, som inkluderar Galaxy AI. De kommer alla att finnas tillgängliga i butik från och med den 24 juli.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.

Läs också:

Samsung lanserar Galaxy Ring i utvalda länder

Tyvärr får Sverige klara sig utan Samsungs smarta hälsoring tills vidare.

Läs mer

Samsung Galaxy Z Flip 6 och Samsung Galaxy Z Fold 6 lanseras med Galaxy AI

Samsung förbättrar sina vikbara smartphones över hela linjen. Bland innovationerna finns Galaxy AI, förbättrade kameror och en mer symmetrisk design.

Läs mer
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Rulla till toppen