Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung lanserar Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic

Den nya Galaxy Watch 6-serien kommer bland annat ge dig mer personlig hälsovägledning.

Skrivet av / 2023-07-26 - 13:01
Samsung lanserar Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic

Två nya hopfällbara mobiler var inte det enda Samsung hade på programmet idag. Den koreanska elektronikjätten har även lanserat två nya smartklockor, Galaxy Watch 6 och Galaxy Watch 6 Classic, som enligt pressmeddelandet ska ”hjälpa användare att bygga upp hälsosammare vanor varje dag och natt”.

Först och främst handlar det om sömn. Galaxy Watch 5-serien erbjöd sömndetektering – inklusive snarkdetektering och mätning av syrenivåer i blodet – och med de två Galaxy Watch 6-modellerna introduceras en ny, djupgående analys av så kallade Sleep Score Factors – det vill säga sömntid, sömncykel, vakentid samt fysisk och mental återhämtning – för att hjälpa användare att förstå kvaliteten på sömnen de får varje natt.

Samsung Galaxy Watch 6Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Samsung Galaxy Watch 6 (vänster) har sportigt klockarmband, medan Samsung Galaxy Watch 6 Classic (höger) har läderarmband. Oavsett modell är klockarmbanden lätta att klicka på och av, så att klockan kan anpassas efter aktuell situation och klädsel. (Foto: Peter Gotschalk)

En ny Sleep Coaching-funktion ska kunna hjälpa användare att omsätta den förbättrade insikten till handling, med instruktioner, tips och påminnelser utifrån individens konkreta sömnmönster.

På hälsofronten låter en ny så kallad Personalized Heart Rate Zone-funktion användaren analysera sina egna, individuella fysiska förmågor. Fem optimala intensitetsnivåer för löpning definieras sedan – från fettförbränning till högintensiv träning – så att Galaxy Watch 6-användaren får ut det mesta av sin träning.

Både Samsung Galaxy Watch 6 och Galaxy Watch 6 Classic är försedda med en 20 procent större safirglasskärm än sina respektive föregångare, vilket ger plats för mer text på skärmen och ett större tangentbord.

Det driver urverket

Alla modeller är försedda med Samsungs egna Exynos W930 Dual-Core processor samt 2 gigabyte RAM och 16 gigabyte inbyggd lagring.

Här är ett litet urval av de många olika klockarmband som finns tillgängliga för Samsung Galaxy Watch 6 och Watch 6 Classic. (Foto: Peter Gotschalk)

Klockorna är baserade på Googles Wear OS samt Samsungs egna One UI Watch användargränssnitt version 5. Båda modellerna finns med eller utan 4G, och har Bluetooth 5.3, NFC, Wi-Fi samt inbyggd GPS och IP68-certifiering.

Samsung Galaxy Watch 6

Klockan finns i två storlekar, 40 mm och 44 mm, med en skärmstorlek på 1,3″ respektive 1,5″. Den lilla AMOLED-skärmen har en upplösning på 432 x 432 pixlar, medan den stora klockan har en upplösning på 480 x 480 pixlar.

Den lilla modellen har ett 300 mAh batteri, medan 44 mm-modellen har 425 mAh.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Den nya Samsung Galaxy Watch 6 Classic erbjuder den största urtavlan på en smartklocka från Samsung, nämligen 47 mm. (Foto: Peter Gotschalk)

Klockan finns från 11 augusti i 44 mm, i grafit och silver, och i 40 mm i grafit och guld. Rekommenderat pris är 3 790 SEK för 40 mm-modellen med endast Bluetooth. För 44 mm-modellen med endast Bluetooth är priset 4 190 SEK.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Den lite större Galaxy Watch 6 Classic finns i rostfritt stål, i färgerna svart och silver, och med klassiska klockarmband i läder. Urtavlan är omgiven av en smal, roterande ram.

Även denna klocka finns från 11 augusti, i storlekarna 43 mm respektive 47 mm. 4 890 SEK och 5 290 SEK som rekommenderade priser för modellerna utan 4G, alltså endast med Bluetooth.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.

Läs också:

Samsung Galaxy Z Flip 5 och Samsung Galaxy Z Fold 5 lanserade

Samsung förbättrar hela sortimentet av hopfällbara smartmobiler

Läs mer

Samsung Galaxy Tab S9-serien lanserad med tre nya surfplattor

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, Tab S9+ och Tab S9 med 14,6", 12,4" och 11" skärmar.

Läs mer
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen