Search
Generic filters

Så här dödar du din iPhone

Don’t try this at home!

Vi har inget stort lager av iPhone-mobiler vi inte behöver, så vi har INTE testat det här själva, men enligt Reddit-användare ”vista980622” kan man hur enkelt som helst förvandla en helt felfri iPhone till oanvändbart elektronikskrot!

Så här gör du (men gör det inte!)
Gå in i inställningarna, välj ”Allmänt” och sedan ”Datum och tid”. Inaktivera ”Ställ in automatiskt” och ställ sedan in datumet till 1 januari och året till 1970. Starta om mobilen.

Nu har du förstört din iPhone så mycket att den bara kan räddas av en auktoriserad Apple-verkstad. Den går inte att sätt på alls utan visar bara en vit skärm med Apple-symbol, vad du än gör. Att koppla den till iTunes hjälper inte heller.

Metoden fungerar bara på nyare iPhone-modeller som har 64-bitars processor. Alltså 5s och senare. Däremot spelar det ingen roll vilken iOS-version som är installerad.

Enligt vista980622 är buggen ett stort problem eftersom den kan utnyttjas av hackare för att förstöra mobilen. Om iPhone är inställd på att automatiskt justera datum och tid och är uppkopplad på ett wifi-nät så synkroniseras den med en så kallad NTP-server. Det kan hackare utnyttja för att skicka ut signaler om att datumet är 1 januari 1970, varpå det ovan nämnda inträffar.

Hur det ser ut om datumet ställs in till1 januari 1970 kan du se i den här videon.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.