Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Så här dödar du din iPhone

Don’t try this at home!

Av / 2016-02-15 - 09:22
Så här dödar du din iPhone

Vi har inget stort lager av iPhone-mobiler vi inte behöver, så vi har INTE testat det här själva, men enligt Reddit-användare ”vista980622” kan man hur enkelt som helst förvandla en helt felfri iPhone till oanvändbart elektronikskrot!

Så här gör du (men gör det inte!)
Gå in i inställningarna, välj ”Allmänt” och sedan ”Datum och tid”. Inaktivera ”Ställ in automatiskt” och ställ sedan in datumet till 1 januari och året till 1970. Starta om mobilen.

Nu har du förstört din iPhone så mycket att den bara kan räddas av en auktoriserad Apple-verkstad. Den går inte att sätt på alls utan visar bara en vit skärm med Apple-symbol, vad du än gör. Att koppla den till iTunes hjälper inte heller.

Metoden fungerar bara på nyare iPhone-modeller som har 64-bitars processor. Alltså 5s och senare. Däremot spelar det ingen roll vilken iOS-version som är installerad.

Enligt vista980622 är buggen ett stort problem eftersom den kan utnyttjas av hackare för att förstöra mobilen. Om iPhone är inställd på att automatiskt justera datum och tid och är uppkopplad på ett wifi-nät så synkroniseras den med en så kallad NTP-server. Det kan hackare utnyttja för att skicka ut signaler om att datumet är 1 januari 1970, varpå det ovan nämnda inträffar.

Hur det ser ut om datumet ställs in till1 januari 1970 kan du se i den här videon.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen