Nyheter

Don’t try this at home!
Annons
Annons
forfatter

Vi har inget stort lager av iPhone-mobiler vi inte behöver, så vi har INTE testat det här själva, men enligt Reddit-användare ”vista980622” kan man hur enkelt som helst förvandla en helt felfri iPhone till oanvändbart elektronikskrot!

Så här gör du (men gör det inte!)
Gå in i inställningarna, välj ”Allmänt” och sedan ”Datum och tid”. Inaktivera ”Ställ in automatiskt” och ställ sedan in datumet till 1 januari och året till 1970. Starta om mobilen.

Nu har du förstört din iPhone så mycket att den bara kan räddas av en auktoriserad Apple-verkstad. Den går inte att sätt på alls utan visar bara en vit skärm med Apple-symbol, vad du än gör. Att koppla den till iTunes hjälper inte heller.

Metoden fungerar bara på nyare iPhone-modeller som har 64-bitars processor. Alltså 5s och senare. Däremot spelar det ingen roll vilken iOS-version som är installerad.

Enligt vista980622 är buggen ett stort problem eftersom den kan utnyttjas av hackare för att förstöra mobilen. Om iPhone är inställd på att automatiskt justera datum och tid och är uppkopplad på ett wifi-nät så synkroniseras den med en så kallad NTP-server. Det kan hackare utnyttja för att skicka ut signaler om att datumet är 1 januari 1970, varpå det ovan nämnda inträffar.

Hur det ser ut om datumet ställs in till1 januari 1970 kan du se i den här videon.