Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Redan skadade skärmar på Google Pixel Fold

Hade Google för bråttom ut med sin vikbara mobil? De första kunderna rapporterar redan stora problem med skärmen.

Av / 2023-07-01 - 12:00
Redan skadade skärmar på Google Pixel Fold

Det är inte lätt med skärmarna på vikbara mobiler. Något som Samsung fick erfara 2019 när de i sista sekunden fick skjuta upp lanseringen av det som skulle bli den första kommersiellt tillgängliga vikbara mobilen. De första testarna av Samsung Galaxy Fold rapporterade nämligen att skärmarna gick sönder mer eller mindre omedelbart. Nu verkar Google ha drabbats av samma problem, men den skillnaden att de faktiskt började sälja mobilen tidigare i veckan. Kanske de skulle ha väntat tills techmedierna fällde sin dom?

Först var det recensenten på sajten Ars Technica vars skärm är fullständigt obrukbar efter fyra dagar, trots att den inte ens hade varit ute på äventyr. Enligt uppgift går inte skärmskyddet hela vägen ut till kanten, och i det ”diket” hade något skräp tagit sig in. Vilket ledde till att OLED-panelen punkterades när mobilen fälldes ihop och de två halvorna pressade mot varandra.

Läs också Samsung Galaxy Fold skjuts upp på obestämd tid Du skulle ha kunnat beställa den på fredag, men i sista sekunden ställer Samsung in lanseringen.

Och nu har den alltså börjat säljas till konsumenter. Vilket syns på Reddits diskussionsforum om Pixelmobiler. En användare rapporterar skador i samma område som Ars Technica, även om det (ännu) inte förstört skärmen. En annan användare råkade redan första dagen ut för den fruktade rosa linjen tvärs över skärmen. Det var ett problem även för Samsung Galaxy Z Fold 3, som ZDNet själva råkade ut för. Ytterligare en köpare berättar att han bara hann öppna mobilen tre gånger innan skärmskyddet började lossna.

Hittills är den enda reaktionen från Google att de sagt till The Verge att ”vi rekommenderar alla som har problem att kontakta supporten för en utredning”.

 

Läs också:

Motorola Razr 2022

Marknadens bästa vikmobil

Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen