Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

PocketBook InkPad X Pro blir anteckningsbok

Pocketbooks nya modell är inte bara en e-boksläsare med e-ink skärm utan har även penna för anteckningar.

Skrivet av / 2023-08-24 - 14:12
PocketBook InkPad X Pro blir anteckningsbok

E-boksläsare är ett bättre alternativ för att läsa digitala böcker än surfplattor eftersom de är lättare, strömsnålare och har en skärm bättre lämpad för läsning. Ett märke är Pocketbook, vars Pocketbook InkPad X och Pocketbook Era vi har testat tidigare. Nu kommer en uppgraderad modell av den förstnämnda.

På utsidan är den nya modellen InkPad X Pro väldigt lik den föregående modellen med sin 10,3 tums e-ink skärm med 1404 x 1878 upplösning och 227 ppi punkttäthet. I vårt test berömde vi den för ”angenäm läsning” och gillade också att man enkelt kunde justera ljusstyrka och ljustemperatur.

Foto: Pocketbook

Vad som definitivt är nytt är att man får med en Wacom-penna så att man snabbt kan göra anteckningar i texter, eller skissa ner en idé. Anteckningarna sparas i pdf- eller png-format och kan laddas upp till molntjänster för att synkronisera dem till datorn eller mobilen. Något som låter som en bra idé för studerande.

Det vi klagade på med förra modellen var att den kändes väldigt trög att använda. Så vitt vi kan se från specifikationerna borde den vara snabbare då den har dubbelt så mycket minne och en kraftfullare processor. En annan nyhet är att den gått över från Linux till Android som operativsystem. Därmed har man plötsligt tillgång till en hel värld av appar, som andra e-bokstjänster och anteckningsappar.

Läs också Läsplatta med handikapp En bra läsplatta är bättre än en surfplatta för bokälskare, men bara om den uppfyller vissa förutsättningar.

Pris och tillgänglighet

Pocketbook InkPad X Pro finns i butik i september/oktober med ett rek pris på 4 899 kronor.

Fakta

  • Quad Core-processor och 2 GB RAM för smidig läsning och arbetsflödesprocess;
  • 32 GB inbyggt minne: tillräckligt med utrymme för ett stort bibliotek, alla anteckningar och poster;
  • Stöd för 18 bok- och grafiska format: AZW, AZW3, DOC, DOCX, EPUB, FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PRC, RTF, TXT, PNG, BMP, JPG, JPEG;
  • Enheten drivs av Android 8.1 OS;
  • Bluetooth, Wi-Fi och USB typ C-uttag;
  • Wacom-pennan och skyddsfodralet med sovfunktion ingår i detaljhandelssetet.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung läcker nästa Galaxy

Xiaomi vill göra din hälsa smart

Nya Xiaomi 13T-serien

Garmin-klocka för aktiv livsstil

Nu släpps iOS 17

Tidig död för Surface Duo

Rulla till toppen