Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

OnePlus är gång med två nya mobiler i den billiga Nord-serien

OnePlus Nord CE 5G och OnePlus Nord 200 5G lanseras 10 juni. Nord 200 släpps bara på den amerikanska marknaden.
OnePlus Nord teal

Förra året lanserade kinesiska OnePlus tre mobiltelefoner i den nya och prisvärda Nord-serien, efter en period när märkets mobiler bara blivit bättre och bättre – men även dyrare – för varje år.

OnePlus Nord, OnePlus Nord N10 5G (som vi håller på att testa just nu, läs resultatet här på ljudochbild.se 4 juni) och OnePlus Nord N100 har varit en riktigt stor framgång för OnePlus. Därför är det inte förvånande att det kinesiska företaget nu är på väg med två nya modeller i serien, vilket OnePlus just har bekräftat.

Mer än bara skryt? Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.

Dels i följande tweet från OnePlus i Indien, som länkar till den här webbplatsen, som officiellt namnger den ena modellen som OnePlus Nord CE 5G och samtidigt lovar att avslöja fyra av den kommande mobilens specialfunktioner 31 maj, 2 juni, 4 juni respektive 8 juni.

Och delvis i detta blogginlägg, som påstås vara skrivet av OnePlus-chefen Pete Lau, på OnePlus användarforum. Här avslöjas namnet på den andra kommande modellen, OnePlus Nord N200 5G, och samtidigt berättas att OnePlus Nord CE 5G bara släpps i Indien och Europa, medan OnePlus Nord N200 5G är reserverad för den amerikanska marknaden.

Annons

Dessutom får vi veta att ”CE” i namnet Nord CE 5G står för ”Core Edition”.

”Vi destillerade ner den ursprungliga Nord-modellen till sina kärnelement och lade till ett par extra funktioner för att ge dig en telefon som är lite mer än du förväntar dig till ett ännu mer överkomligt pris”, skriver OnePlus-chefen.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.