TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

OnePlus är gång med två nya mobiler i den billiga Nord-serien

OnePlus Nord CE 5G och OnePlus Nord 200 5G lanseras 10 juni. Nord 200 släpps bara på den amerikanska marknaden.

forfatter
Publicerad 2021-05-27 - 16:39

Förra året lanserade kinesiska OnePlus tre mobiltelefoner i den nya och prisvärda Nord-serien, efter en period när märkets mobiler bara blivit bättre och bättre – men även dyrare – för varje år.

OnePlus Nord, OnePlus Nord N10 5G (som vi håller på att testa just nu, läs resultatet här på ljudochbild.se 4 juni) och OnePlus Nord N100 har varit en riktigt stor framgång för OnePlus. Därför är det inte förvånande att det kinesiska företaget nu är på väg med två nya modeller i serien, vilket OnePlus just har bekräftat.

Läs också Mer än bara skryt? Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.

Dels i följande tweet från OnePlus i Indien, som länkar till den här webbplatsen, som officiellt namnger den ena modellen som OnePlus Nord CE 5G och samtidigt lovar att avslöja fyra av den kommande mobilens specialfunktioner 31 maj, 2 juni, 4 juni respektive 8 juni.

Och delvis i detta blogginlägg, som påstås vara skrivet av OnePlus-chefen Pete Lau, på OnePlus användarforum. Här avslöjas namnet på den andra kommande modellen, OnePlus Nord N200 5G, och samtidigt berättas att OnePlus Nord CE 5G bara släpps i Indien och Europa, medan OnePlus Nord N200 5G är reserverad för den amerikanska marknaden.

Dessutom får vi veta att ”CE” i namnet Nord CE 5G står för ”Core Edition”.

”Vi destillerade ner den ursprungliga Nord-modellen till sina kärnelement och lade till ett par extra funktioner för att ge dig en telefon som är lite mer än du förväntar dig till ett ännu mer överkomligt pris”, skriver OnePlus-chefen.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend