Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus 12 lanserad i Kina

Blir en av de första mobilerna på marknaden med Snapdragon 8 Gen 3.

Skrivet av / 2023-12-05 - 18:18
OnePlus 12 lanserad i Kina

På våra breddgrader kommer vi tyvärr att få vänta till början av 2024, men redan idag presenterades OnePlus 12 på den kinesiska hemmamarknaden, den senaste toppmobilen från den kinesiska mobiltillverkaren, som många svenskar numera känner väl till.

När det gäller design liknar OnePlus 12 sin föregångare, OnePlus 11, som lanserades i Indien i början av året. Enligt tillverkaren är båda mobilerna baserade på samma designfilosofi, inspirerad av lyxklockor med böjda former.

OnePlus 12 levereras med en trippelkamera, som inkluderar en 50 Mp LYT808 huvudkamera utvecklad i samarbete med Sony, en 64 Mp OV64B 3x periskop-teleobjektiv och en 48 Mp IMX581 ultravidvinkel. Till detta kommer kameramjukvara från Hasselblad, nu i sin fjärde generation, med en egen HDR-algoritm som enligt tillverkaren ska öka ”förmågan att fånga fler olika nyanser av ljus och skuggor, vilket resulterar i en mycket realistisk bildupplevelse.”

Skärmen är en 6,82-tums Super Fluid AMOLED-skärm med 2K-upplösning och LTPO (dynamisk uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz) och en maximal ljusstyrka på vansinniga 4 500 nit.

OnePlus 12 har lanserats på den kinesiska marknaden i tre olika färger: Silver, Svart och ”Flowy Emerald”, som visas i bilden ovan. (Foto: OnePlus)

Under huven sitter en Snapdragon 8 Gen 3-processor från Qualcomm. Den nya processorn erbjuder bland annat 25% snabbare grafikprestanda, medan strömförbrukningen har minskats med 10%, försäkrar OnePlus.

Med ett batteri på 5 400 mAh och 100 watt snabbladdning och 50 watt trådlös laddning (vilket föregångaren fick klara sig utan), ska man inte behöva oroa sig för att få slut på ström, oavsett hur man pinar sin mobiltelefon.

Läs också Den här vikbara mobiltelefonen är OnePlus paradnummer Med OnePlus Open finns det plötsligt en poäng med det utfällbara formatet.

OnePlus 12 kommer med Android 14 och OxygenOS på den skandinaviska marknaden. Vi känner inte till några ytterligare tekniska specifikationer, men vi vet att telefonen kommer att produceras i olika konfigurationer med 12 GB RAM/256 GB lagringsutrymme, 16 GB RAM/512 GB lagringsutrymme, 16 GB RAM/1 TB lagringsutrymme och 24 GB RAM(!)/1 TB lagringsutrymme. Huruvida alla dessa kommer att finnas tillgängliga på den svenska marknaden är tveksamt.

Av förklarliga skäl vet vi ännu inte ett officiellt svenskt pris, men föregångaren OnePlus 11 kostade strax under 11 000 kronor när den landade på butikshyllorna i början av året.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen