Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya surfplatte-modeller i Samsung Galaxy Tab A-serien

Nu kommer Samsung Galaxy Tab A9 och A9+ med större skärmar och bättre prestanda.

Av / 2023-10-23 - 14:33
Nya surfplatte-modeller i Samsung Galaxy Tab A-serien

Vi testade tidigare i månaden Samsungs värsting-surfplatta Galaxy Tab S9 Ultra och utnämnde den till den häftigaste och lyxigaste Android-plattan på marknaden just nu. Men då är den också dyrare än många laptops. Har man inte riktigt så mycket i plånboken kan man i stället titta på budget-serien Galaxy A.

Foto: Samsung

Där har Samsung just släppt årets modeller och de följer numreringen från toppserien och heter följaktligen Galaxy Tab A9 och Tab A9+. Den mest uppenbara skillnaden mellan dem är att A9 får nöja sig med en 8,7-tums standardskärm, medan A9+ har en 11-tums skärm med 90 Hz uppdatering för mjukare spelgrafik.

Vi tror på att alla förtjänar möjligheten att uppleva de senaste tablet-innovationerna. Med den senaste Galaxy Tab A-serien gör vi det enklare än någonsin för alla att njuta av fantastisk underhållning och produktiv multitasking inom hela Galaxy-ekosystemet, säger TM Roh, President och Chef för Samsung Electronics’ Mobile eXperience Business.

Vad gäller ljudet har A9+ fyra högtalare som stöder Dolby Atmos för bättre ljud när man tittar på film, medan A9 har vanliga stereohögtalare. Den större modellen har även 5G-uppkoppling, medan den mindre har vanlig 4G-mobilanslutning. A9 har även en enklare selfiekamera, eller snarare videosamtalskamera, då det oftast är det man använder den till på en surfplatta. Naturligtvis har den större plattan även ett större batteri.

Läs också Häftigare surfplatta finns inte Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G är större än många laptop-skärmar. Men så kostar den nakna surfplattan också mer än de flesta bärbara datorer.

Gemensamt för de båda är att de har en 8 megapixels kamera och att de fås med 4 eller 8 GB minne och 64 eller 128 GB lagring.

Med hjälp av Samsung Kids kan föräldrar se till att barnen bara kommer åt lämpligt innehåll samt att man kan begränsa skärmtiden. Samsung Knox skyddar plattan från intrång och dina data från att läcka ut.

Pris och tillgänglighet

Galaxy Tab A9-serien kommer direkt efter nyåret och börjar på 2 390 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Enorm Samsung Galaxy Watch-läcka

Nästa Google Pixel kommer den 13 augusti

Rulla till toppen