Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya funktioner för Pixel-mobiler, surfplattor och klockor

Google släpper sin March Feature Drop med bättre foton och video för sociala medier

Av / 2024-03-04 - 20:01
Nya funktioner för Pixel-mobiler, surfplattor och klockor

Har man en Pixel-enhet får man inte bara buggfixar när det kommer uppdateringar av Android. Man får dessutom nya funktioner i så kallade feature drops. Och nu är det dags för mars-versionen som innehåller en del godis, speciellt inom foto.

HDR på Pixel-mobiler

Nu kan du filma HDR-videor med större dynamiskt omfång direkt från Instagram-appen. Samma sak gäller för HDR-foton direkt i ditt flöde. Du slipper alltså först plåta och filma och sedan ladda upp i appen från galleriet.  Detta kommer till Pixel 7- och 8-serien samt Fold.

Läs också Smartare bildsök och AI-sökningar Circle to Search och Multisearch ska göra det lättare att hitta information om okända saker

Pixel 7 får circle to search

Som vi tidigare skrivit om har Google släppt en massa nya smarta AI-funktioner för Pixel 8-serien samt Samsung Galaxy S24-serien. Men nu får även Pixel 7 funktionen för att ringa in något i en bild och genast göra en bildsökning.

Smartare skärmdelning

Ibland vill man bara skärmdela vad man gör i en app, inte allt som händer på skärmen. Det löser man nu med appskärmdelning. Funktionen kommer till Pixel Tablet, Pixel Fold samt Pixel 5a eller nyare modeller.

Skärmbild: Google

Enklare ihopkoppling

Från inställningssidan för dina ansluta enheter kan du nu snabbt koppla ihop enheter du använt förr. Praktiskt när man skaffat en ny mobil och måste hålla på och ansluta alla sina Bluetooth-tillbehör igen.

Foto: Google

Kommentera med fingret

I Google-dokument kan man nu använda överstrykningspenna och lägga till handskrivna kommentarer direkt med fingret från sin Pixel-enhet.

 

Nytt verktygsfält på Pixel Tablet

Nu slipper du ha ett skärmtangentbord som täcker halva skärmen när du använder diktering. Är röstinmatning aktiverad minimeras nu tangentbordet till ett verktygsfält så att du kan se hela skärmen.

Träning på Pixel Watch

Du kan nu sätta ett mål för intensitet eller puls och låta klockan berätta hur du ligger till under träningen. Första generationens klocka får nu också funktionen att automatiskt starta träningspass.

Foto: Google

Kollektivtrafik på Pixel Watch

Maps ger dig nu avgångstider, instruktioner för byten och en kompass-karta direkt på klockan när du använder kollektivtrafik.

Tillgänglighet och detaljer

Uppdateringen kommer börja rullas ut idag men det kan dröja någon vecka innan den kommer till just din enhet.

Läs detaljer om uppdateringen i detta blogginlägg.

Här kan du läsa mer om stödda modeller och när de får uppdateringar.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen