Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Ny smidigare iPad Pro

Istället för ny iPad Air blev det en iPad Pro i 9,7-tums storlek

Av / 2016-03-21 - 19:35
Ny smidigare iPad Pro

Vid Apples förra presentation var det många som noterade att det inte kom en ny iPad Air 3. Men vid lanseringen idag blev det klart varför. Den nya 9,7-tums modellen är nämligen en mindre variant av iPad Pro.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Det innebär rent praktiskt att man har möjlighet att koppla in ett tangentbord för att skriva snabbare, tack vare en Smart Connector. Samt så klart att det finns en till enhet som Apple Pencil fungerar med. Den har samma känsliga skärm för att rita på och den ignorerar om man lägger handen på skärmen under tiden.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Den mest uppseendeväckande skillnaden mot föregångaren är att skärmen har fått sig en rejäl uppgradering. Den reflekterar 40% mindre ljus, samt är 25% ljusstarkare och har 25% bättre färgmättnad. Precis som storebror har den Pro Display med en precisare kontroll av pixlarna. Men förvånande nog är det också den första skärmen som har True Tone Display, vilket innebär att den mäter omgivande ljus och anpassar färgtemperaturen därefter.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Liksom sin storebror har den A9X processorn vilket innebär att den är nästan larvigt snabb. Den har också fått Pro Audio vilket innebär fyra högtalare som ger stereoljud oavsett hur du håller den. Kameran är på 12 MP och Facetime-kameran 5 MP med möjlighet att använda skärmen som blixt.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

De svenska priserna börjar på 6 700 kronor för 32 MB med wifi, eller 8 000 kronor även med 4G. Finns även i 128 GB och 256 GB.

Nya lilla iPad Pro släpps i 4 färger, inklusive rosa guld, och kan beställas från 24 mars, men börjar säljas i Sverige i början av april.

Läs mer på apple.se

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen