Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny generation smarta produkter från Huawei

Innovativa produkter för hälsosam livsstil

Av / 2022-05-24 - 07:37
Ny generation smarta produkter från Huawei

För ett par dagar sedan presenterade Huawei en rad nya produkter för att hjälpa användarna till en smart och hälsosam livsstil.

Huawei Watch GT3 Pro

En smart sportklocka som bland annat har möjlighet till EKG-analys och mätningstekniken TruSeen 5.0+, vilken sägs möjliggöra noggrann mätning av hjärtats hälsa och blodsyreövervakning.

Den 1,43-tums AMOLED-färgskärmen har 326 PPI (High Density Pixels Per Inch) och 466×466 skärmupplösning. Denna högupplösta skärm skyddas mot repor och slitage av ett safirkristallglas.

Huawei Watch GT3 PRO
Huawei Watch GT3 Titanium Edition och Huawei Watch GT3 Ceramic Edition som finns att få med ram I guld eller silver. (Foto: Huawei)

Här utlovas många urtavlor och klockan har över 100 träningslägen med allt från löpning till ett nytt fridykningsläge. För att klara det nya träningsläget uppfyller klockan ingenjörsstandarden EN 13319 och klara fridykning i upp till 30 meters djup.

I den bästa av världar och förhållanden utlovas 14 dagars batteritid på Titanium Edition och det sägs ta 5 minuter att ladda klockan så den klarar ytterligare 24 timmar när batteriet tryter.

Huawei Watch Fit 2

Träningsklockan är speciellt designad för att hjälpa användaren att träna var som helst, med 97 olika träningslägen. Dessutom kommer klockan med en egen animerad personlig tränare för 7 utvalda lägen som enkelt demonstrerar och motiverar användaren genom träningspassen.

Huawei Watch Fit 2
Huawei Watch Fit 2 (Foto: Huawei)

 

Klockan har även högtalare så att du som användare kan ta telefonsamtal via Bluetooth även när du är på språng.

 

Huawei Band 7

Träningsarmbandet Huawei Band 7 har en tjocklek på 10 mm, väger 16 gram och har en AMOLED-skärm där du kan skräddarsy urtavlan så som du själv vill, önskar och har behov av.

Huawei Band 7
Huawei Band 7 med funktioner inom området hälsa och fitness. (Foto: Huawei)

Armbandet har Huaweis nya löparteknik, Running Ability Index (RAI), som bedömer användarens löparförmågar och hjälper till att göra förbättringar i realtid. Användare kan även dra nytta av TruSeen 4.0 för att mäta hjärtfrekvens snabbt och exakt.

Företaget är dock noga med att förtydliga att detta inte är medicinska produkter och att informationen som delges (såsom hjärtats hälsa och blodsyreövervakning) endast är referens och inte bör användas för klinisk diagnos. De är inte lämplig för användare under 18 år eller de som diagnostiserats med andra typer av hjärtrytmrubbningar.

Det finns ingen bergsäker uppgift om när produkterna släpps eller till vilken prislapp. Men du kan nog räkna med att Watch GT3 Pro dyker upp innan sommaren och att du får betala en bit över 4 000 kronor.

 

Värt att nämna är kanske att det även är en ny mobil på väg – Huawei Mate Xs 2 som ska vara företagets senaste flaggskeppsmodell bland hopfällbara mobiler. Här snackas det 3D Fiberglass Design som enlig uppgift skapar en fusion av estetiska färger och texturer, en vikt på 255 g och en tjocklek på 5,4 mm. Batteri med kiselanod för högre densitet och därmed högre kapacitet. Vidare kommer den med 66W Huawei SuperCharge som möjliggör 90 procents laddning inom 30 minuter.

Här ska också finnas innovativa multitask-funktioner för sömlös kontroll när du arbetar med flera saker samtidigt.

Huawei Mate Xs 2 lär vi dock inte se på den skandinaviska marknaden.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen