TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny generation smarta produkter från Huawei

Innovativa produkter för hälsosam livsstil

forfatter
Publicerad 2022-05-24 - 07:37

För ett par dagar sedan presenterade Huawei en rad nya produkter för att hjälpa användarna till en smart och hälsosam livsstil.

Huawei Watch GT3 Pro

En smart sportklocka som bland annat har möjlighet till EKG-analys och mätningstekniken TruSeen 5.0+, vilken sägs möjliggöra noggrann mätning av hjärtats hälsa och blodsyreövervakning.

Den 1,43-tums AMOLED-färgskärmen har 326 PPI (High Density Pixels Per Inch) och 466×466 skärmupplösning. Denna högupplösta skärm skyddas mot repor och slitage av ett safirkristallglas.

Huawei Watch GT3 PRO
Huawei Watch GT3 Titanium Edition och Huawei Watch GT3 Ceramic Edition som finns att få med ram I guld eller silver. (Foto: Huawei)

Här utlovas många urtavlor och klockan har över 100 träningslägen med allt från löpning till ett nytt fridykningsläge. För att klara det nya träningsläget uppfyller klockan ingenjörsstandarden EN 13319 och klara fridykning i upp till 30 meters djup.

I den bästa av världar och förhållanden utlovas 14 dagars batteritid på Titanium Edition och det sägs ta 5 minuter att ladda klockan så den klarar ytterligare 24 timmar när batteriet tryter.

Huawei Watch Fit 2

Träningsklockan är speciellt designad för att hjälpa användaren att träna var som helst, med 97 olika träningslägen. Dessutom kommer klockan med en egen animerad personlig tränare för 7 utvalda lägen som enkelt demonstrerar och motiverar användaren genom träningspassen.

Huawei Watch Fit 2
Huawei Watch Fit 2 (Foto: Huawei)

 

Klockan har även högtalare så att du som användare kan ta telefonsamtal via Bluetooth även när du är på språng.

 

Huawei Band 7

Träningsarmbandet Huawei Band 7 har en tjocklek på 10 mm, väger 16 gram och har en AMOLED-skärm där du kan skräddarsy urtavlan så som du själv vill, önskar och har behov av.

Huawei Band 7
Huawei Band 7 med funktioner inom området hälsa och fitness. (Foto: Huawei)

Armbandet har Huaweis nya löparteknik, Running Ability Index (RAI), som bedömer användarens löparförmågar och hjälper till att göra förbättringar i realtid. Användare kan även dra nytta av TruSeen 4.0 för att mäta hjärtfrekvens snabbt och exakt.

Företaget är dock noga med att förtydliga att detta inte är medicinska produkter och att informationen som delges (såsom hjärtats hälsa och blodsyreövervakning) endast är referens och inte bör användas för klinisk diagnos. De är inte lämplig för användare under 18 år eller de som diagnostiserats med andra typer av hjärtrytmrubbningar.

Det finns ingen bergsäker uppgift om när produkterna släpps eller till vilken prislapp. Men du kan nog räkna med att Watch GT3 Pro dyker upp innan sommaren och att du får betala en bit över 4 000 kronor.

 

Värt att nämna är kanske att det även är en ny mobil på väg – Huawei Mate Xs 2 som ska vara företagets senaste flaggskeppsmodell bland hopfällbara mobiler. Här snackas det 3D Fiberglass Design som enlig uppgift skapar en fusion av estetiska färger och texturer, en vikt på 255 g och en tjocklek på 5,4 mm. Batteri med kiselanod för högre densitet och därmed högre kapacitet. Vidare kommer den med 66W Huawei SuperCharge som möjliggör 90 procents laddning inom 30 minuter.

Här ska också finnas innovativa multitask-funktioner för sömlös kontroll när du arbetar med flera saker samtidigt.

Huawei Mate Xs 2 lär vi dock inte se på den skandinaviska marknaden.

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Inga reservdelar: Kunder får vänta i flera månader Apple släpar efter med reparationer.
Nu kan du köpa Huawei Watch GT 3 Pro Titanium och Ceramic Nyligen skrev vi om en ny generation smarta produkter från Huawei som var på gång. Nu är väntan över för en del - Watch GT3 Pro finns att köpa.
Inga fler utgåvor av Samsungs folkmobil. Det kommer aldrig släppas någon Samsung Galaxy S22 FE.
Så ser den ut! [UPPDATERAD] Kanske för att undvika läckor har Nothing själv "läckt" bild av företagets kommande smartphone.
5G-mobil för under 3 000 kronor Motorola lanserar ännu en billig mobil med 5G.
Så blir iPadOS 16 Många av de nya funktionerna har iPadOS gemensamt med macOS och iOS.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend