Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan Windows 10 köra Android-appar

Men än så länge bara om du har en Samsung-mobil.

Av / 2020-08-08 - 18:56
Nu kan Windows 10 köra Android-appar

Nu kan Windows 10-användare köra Android-appar från sin Samsung-telefon bredvid Windows-program direkt på datorn. Som en del av en ny funktion som nu är tillgänglig för betatestare av appen Din Mobil tar den spegling av mobilen till en ny nivå.

En lista över Android-appar kommer nu upp i Din Mobil, och dessa kan köras av Windows. De körs i ett separat fönster utanför appen Din mobil, speglade från din mobiltelefon.

Windows 10-användare kan också multitaska med andra Windows-appar, och du växlar enkelt mellan dem med alt+tab. Apparna kan även fästas i Aktivitetsfältet eller startmenyn.

Att man enkelt kan fästa önskad Android-app till Aktivitetsfältet och köra det som om det vore en Windows-app är ett mycket välkommet steg i att förena datorn och telefonen.

Fler appar med Galaxy Note 20

Med Samsung Galaxy Note 20 kan du dessutom köra flera Android-appar sida vid sida, i en uppdatering som kommer senare under året. Microsoft kommer också att erbjuda funktionen till fler Samsung-enheter i framtiden.

Inte alla Android-appar fungerar felfritt. Vissa appar kan vara blockerade från att speglas till andra skärmar, då får du istället svart datorskärm. Vissa appar svarar inte heller på tangentbord eller möss, och vissa fungerar men spelar upp ljudet via telefonen.

Om du vill testa de nya funktionerna i Din Mobil behöver du först och främst en Samsung-mobil. Därefter ansöker du om att bli Windows Insider betatestare. Ansök sedan om att gå med i Release Preview-gruppen, så att du kan testa nya funktioner utan att behöva ladda ned den senaste betaversionen av hela operativsystemet Windows 10. Detta ger dig tillgång till Din Mobil innan den släpps officiellt. Vi vet inte när den officiella versionen kommer att släppas.

Förresten, att det bara gäller Samsung mobiler för närvarande betyder inte att andra mobiler inte kan stödjas i framtiden.

Källa: The Verge

(artikelbild: The Verge)

https://youtu.be/OMsylV9JmeQ

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen