Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nothing Phone (2) lanseras 11 juli

Med små designförändringar och ny processor.

Av / 2023-06-14 - 15:51
Nothing Phone (2) lanseras 11 juli

År 2022 var Nothing Phone (1) kanske den mest hypade teknikprodukten. Carl Pei, grundaren av företaget Nothing, som också ligger bakom öronsnäckorna Ear (1) och Ear (stick), var ursprungligen medgrundare av OnePlus, så förväntningarna var naturligtvis höga för den första Nothing-mobilen.

Mottagningen när Phone (1) äntligen kom ut på marknaden var lite mer dämpad, även om vi faktiskt var ganska begeistrade.

Läs också Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?

Ändå är Nothing på väg med uppföljaren Phone (2), och nu vet vi det officiella lanseringsdatumet. Nothing Phone (2) lanseras online den 11 juli klockan 17:00, och om du vill följa lanseringen kan du göra det här.

Nothing Phone (2) – specifikationer

Nothing Phone (1) var en mellanklass-mobil, och det kommer Nothing Phone (2) också vara. Förvänta dig därför inte toppspecifikationer från den kommande Android-mobilen.

Nothing Phone (2)
Bilder som läckts av Twitter-användaren @OnLeaks visar enligt uppgift Nothing Phone (2) med en ny design som påminner misstänkt mycket om den gamla iPhone 6. Carl Pei har dock kallat bilderna falska. (Illustration: @OnLeaks)

Nothing har redan avslöjat att Phone (2) kommer att få en Snapdragon 8+ Gen 1-processor under huven – dvs. förra årets snabbaste Android-mobilprocessor – och dessutom har vi hört att Phone (2) kommer att få ett något större batteri än sin föregångare, nämligen på 4700 mAh.

Det finns gott om rykten om de andra specifikationerna som minne, lagring, skärmstorlek, kamera etc., förutom att Twitter-kontot @OnLeaks har läckt ut troliga officiella illustrationer av den kommande mobilen. Carl Pei har dock kallat bilderna falska på sin Twitter-profil, så bilden ovan bör nog tas med en nypa salt.

Vad som dock är säkert är att Nothing Phone (2) kommer att ha likadana LED-lampor på baksidan, det så kallade Glyph Interface, som Phone (1).

Vi kommer naturligtvis att följa den officiella presentationen den 11 juli, och du kan också förvänta dig att kunna läsa ett test av Nothing Phone (2) här på webbplatsen strax efter lanseringen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen