Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nothing lanserar Phone (2a)

Får Dimensity 7200 Pro-processorn från MediaTek, och den billigaste modellen kostar bara 4 400 kronor.

Av / 2024-03-05 - 14:47
Nothing lanserar Phone (2a)

Vi har varit ganska nöjda med mobilerna från det hypade teknikföretaget Nothing, som grundades av kinesen Carl Pei efter att han lämnat OnePlus. Men den senaste modellen, Nothing Phone (2), är definitivt i premiumklassen när det gäller priset. Och tanken har slagit oss att det kanske skulle vara lättare för Nothing att locka nya kunder om deras produkter var lite billigare.

Läs också Nothing Phone är här för att stanna Nya Nothing Phone (2) är betydligt snabbare än sin föregångare. Men den är också dyrare.

Carl Pei och Nothing måste ha tänkt samma sak, för idag har företaget lanserat den nya smartphonen Nothing Phone (2a), som är en slags budgetversion av förra årets flaggskeppsmodell.

I år handlar det om att accelerera våra framsteg, och Phone (2a) är vårt första stora steg framåt. Phone (2a) kommer att göra det möjligt för fler människor att uppleva Nothing-innovationerna som många har kommit att älska, och vi är övertygade om att det kommer att bli vår bästsäljande produkt någonsin”, säger Carl Pei vid dagens lansering av Nothing Phone (2a).

Prestanda

Nothing Phone (2a) har en Dimensity 7200 Pro-processor från MediaTek under huven, samt det största batteriet i en Nothing-telefon hittills på 5 000 mAh. Phone (2a) har också stöd för 45 W snabbladdning, så att batteriet kan laddas från 0 till 50 % på 20 minuter.

Nothing Phone (2a)
(Foto: Nothing)

Skärm och kamera

6,7″ AMOLED-skärm med 120 Hz dynamisk uppdateringsfrekvens och en maximal ljusstyrka på 1 300 nit är vad du får för pengarna med Nothing Phone (2a).

På baksidan av telefonen finns en dubbelkamera med 50 Mp vidvinkel och 50 Mp ultravidvinkel, och Nothing lovar att bilder tagna med mobilkameran kommer att bli så realistiska som möjligt tack vare algoritmerna i Nothing:s egenutvecklade TrueLens Engine.

De två kameralinserna är placerade sida vid sida, nästan som två ögon, medan Nothing’s speciella Glyph Interface – den transparenta baksidan med LED-lampor som kan lysa upp i olika kombinationer och mönster – dominerar resten av telefonens baksida.

Nothing Phone (2a)
(Foto: Nothing)

Pris och tillgänglighet

Nothing Phone (2a) levereras med Android 14 och tillverkarens eget användargränssnitt Nothing OS i version 2.5. Mobilen kommer att få tre års Android-uppdateringar och fyra års säkerhetsuppdateringar. Phone (2a) kan beställas från och med idag och kommer att finnas tillgänglig i butik från och med den 12 mars.

Det finns två modeller med 8 GB minne / 128 GB lagring respektive 12 GB minne och 256 GB lagring. Priset för den billigaste modellen är 4 390 kronor, medan den dyrare versionen kommer att kosta 4 990 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen