Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 06Delta

Nyhet

Nothing Chats kopplar ihop Android med iMessage

Snart kan även Android-användare få blåa pratbubblor och andra iMessage-unika funktioner

Skrivet av / 2023-11-17 - 13:17
Nothing Chats kopplar ihop Android med iMessage

Meddelanden mellan Apples iMessage-användare blir blå pratbubblor, medan SMS från Android-användare blir gröna. Denna lilla detalj har gett upphov till närmast mobbing från Apple-användare, speciellt i USA där SMS fortfarande är det vanligaste. Google lanserade förra året kampanjsajten Get the Message där de uppmanar Apple att använda samma standard som Android, så att alla kan kommunicera på lika villkor.

Läs också Samsung mobbar iMessage Samsung försöker få Apple att införa nya SMS-standarden i iMessage med retsam video

Nu kommer mobiltillverkaren Nothing med en tillfällig lösning då de ska lansera Nothing Chats som ska fungera med iMessage. Med andra ord kommer meddelanden från chattappen dyka upp som blåa bubblor hos iPhone-användare. Och det slutar inte där, utan funktioner som läskvitton, högupplösta bilder och att kunna se att den andre personen börjat skriva på ett meddelanden ska också fungera.

Foto: Nothing

Bakom kulisserna kommer tekniken från företaget Sunbird Messaging som jobbar på en app som ska koppla ihop alla chattprogram. Vid lanseringen ska det finnas SMS (med RCS) och iMessage, men i förlängningen även WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Signal, Line, Slack, Discord och Instagram DM.

Foto: Sunbird

Rent tekniskt lär appen fungera genom att meddelandena skickas via Mac-datorer hos Sunbird. Frågan är om man litar på att meddelandena inte läses, lagras eller att ens integritet inte kränks på andra sätt.

Nothing har just lagt upp en video där grundaren Carl Pei pratar mer om vad de vill uppnå.

Läs mer hos Nothing

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen