Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

OnePlus inleder strategiskt samarbete med Hasselblad

Tillsammans har de två företagen redan skapat Hasselblad Camera for Mobile i nya OnePlus 9-serien, som lanseras 23 mars klockan 15:00.

De senaste toppmobilerna från OnePlus har fått toppbetyg i våra tester. Men när det gäller kameran har OnePlus länge legat efter konkurrenterna från Apple, Samsung och Huawei.

Här är läsarnas överraskande vinnare av vårt stora kamerablindtest! Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.

OnePlus 9-serien – den kinesiska tillverkarens nästa flaggskepp – lanseras den 23:e mars och den här gången blir det andra bullar när det gäller kameran, meddelar OnePlus i ett pressmeddelande.

De har nämligen ingått ett samarbete med den ikoniska kameratillverkaren Hasselblad, som har varit ledande inom kamerateknik de senaste 80 åren. Hasselblad har under många år använts av världens bästa fotografer och gjorde bland annat kameran som förevigade Armstrongs första steg på månen.

Samarbetet börjar med programvara och ska utökas till flera dimensioner under de kommande tre åren. Tillsammans ska de två parterna utveckla ny bildteknik och fortsätta att förbättra Hasselblad Camera for Mobile för att kunna erbjuda ännu högre kvalitet och bättre upplevelser för OnePlus-användare.

”OnePlus har alltid prioriterat premiumanvändarupplevelser högre än någonting annat. Ett av våra strategiska fokusområden är att förbättra kameraupplevelsen i våra smartphones, vilket vi kommer att göra med expertis från legendariska Hasselblad”, säger Pete Lau, grundare och VD för OnePlus.

Annons

De nya mobilerna i OnePlus 9-serien lanseras 23 mars klockan 15:00 svensk tid. (Foto: OnePlus)

Hasselblad i OnePlus 9

Som nämnts ovan har nya mobilerna i OnePlus 9-serien kamerasystemet Camera for Mobile som utvecklat i samarbete med Hasselblad.

Dessutom har OnePlus 9-serien en Sony IMX789-sensor i den största och mest avancerade huvudkamerasensorn någonsin i en OnePlus-enhet.

Med 12-bitars RAW-färgdjup är bilderna upp till 64 gånger mer färgrik än tidigare, vilket ger mer dynamiska och livliga bilder och innebär att professionella fotografer får bättre redigeringsmöjligheter, lovar OnePlus.

Hasselblad Camera for Mobile har även förbättrad HDR-videoinspelning och stöder 4K/120-och 8K/30-video.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.