Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Ny Motorola-mobil med premiumfunktioner till budgetpris

Motorola Moto G30 har 64 Mp-kamera och 90 Hz-skärm.

Det går inte att bortse från Lenovo-ägda Motorola på mobilmarknaden. Deras dyra modeller – till exempel Motorola Razr 5G och Motorola Edge+ – tillhör måhända inte marknadens bästa, men märket har gradvis etablerat sig som kungen av budget- och medelklassen. Bland annat med mobiler som Motorola Moto G8 Plus, för att inte tala om Motorola Moto G 5G Plus som är en av de billigaste 5G-mobilerna.

Den senaste budgetmodellen från den kinesiska tillverkaren heter Motorola Moto G30. Den har inte 5G men i bortsett från detta har det inte snålats med funktioner.

Telefonen är ”utrustad med ett 64 Mp quad-kamerasystem med hög upplösning som ger skarpare, ljusare högupplösta bilder från alla vinklar”, skriver Motorola i ett pressmeddelande.

Mobilkameran har Quad Pixel-teknik som ska garantera att användarens bilder blir skarpa och ljusa tack vare fyra gånger högre känslighet svagt ljus. En 118-graders ultravidvinkellins får med fyra gånger mer av bilden än en vanlig lins på 78 grader, och den särskilda Macro Vision-kameran kommer fyra gånger närmare motivet. Den inbyggda djupsensorn gör att användaren kan ta porträttbilder med bokeh-effekt, hävdar Motorola.

Motorola Moto G30 har 64 Mp quad-kamerasystem. (Foto: Motorola)

Annons

Skärmen är på 6,5 tum och har HD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, vilket vi inte har sett förut i en mobil i den här prisklassen.

Under skalet sitter en Snapdragon 662-processor med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme som kan utökas med ytterligare 512 GB med ett microSD-kort.

Ett 5 000 mAh-batteri ska ge mer än två dagars ström på en laddning, försäkrar Motorola.

Pris och tillgänglighet

Motorola Moto G30 levereras med Android 11 och kostar 2 000 kronor. Exakt när den släpps i Sverige är dock inte klart.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.