Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Motorola lanserar Razr 2022

Motorola Razr 2022 har en större skärm och omdesignat gångjärn som erbjuder nya möjligheter.

Av / 2022-10-25 - 19:29
Motorola lanserar Razr 2022

Den första Motorola Razr flip-telefonen kom 2004, och under de följande åren sålde den dåvarande amerikanska mobiltillverkaren mer än 50 miljoner exemplar av den ikoniska mobilen.

Sedan dess har Motorola återlanserat flip-telefonen som en smartmobil med Android – första gången 2019 – men till ett mycket högt pris. Och den senaste upplagan av Motorola Razr, som vi testade 2021, var inte särskilt lyckad.

Läs också Motorolas vikmobil borde kosta hälften Men den hopfällbara mobilen lever inte upp till sitt ikoniska namn.

Men nu försöker Motorola igen med Razr 2022, som har uppgraderats på alla fronter.

Den hopfällbara pOLED-skärmen mäter nu 6,7 tum i utfällt läge och har 144Hz uppdateringsfrekvens. Den främre skärmen – den så kallade Quick View-skärmen – mäter fortfarande 2.7 tum, men tack vare ett nytt gångjärn kan Motorola Razr 2022 ta efter en annan populär flip-telefon, Samsung Galaxy Z Flip, och förbli öppen i så kallat Flex View-läge.

Motorola Razr 2022
Med det nya gångjärnet och Flex View kan du använda Quick View-skärmen som väckarklocka om du lämnar den öppen på nattduksbordet bredvid sängen. (Foto: Motorola)

Därmed kan Motorola Razr 2022 placeras på vilket underlag som helst och användas som sitt eget kamerastativ. Och Quick View-skärmen kan därmed användas som sökare när man tar selfies med mobilens primära kamera.

Den har två kameror på respektive 50 Mp, 1/1,5″ sensor, 2,0 μm pixlar och optisk bildstabilisering samt en 13 Mp ultravidvinkel. Selfie-kameran på insidan av den utfällda mobilen är på 32 Mp.

Allting drivs av en Snapdragon 8+ Gen 1-processor, och mobilen levereras med 6 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme. 3 500 mAh-batteriet kan snabbladdas med den medföljande 33W turboladdaren. Däremot stöds inte trådlös laddning. Mobilen fås med Android 12, och Motorola garanterar minst två uppgraderingar av operativsystemet.

Den har två kameror på respektive 50 Mp, 1/1,5″ sensor, 2,0 μm pixlar och optisk bildstabilisering samt en 13 Mp ultravidvinkel. Selfie-kameran på insidan av den utfällda mobilen är på 32 Mp. (Foto: Motorola)

Motorola Razr 2022 stöder dessutom Dolby Atmos, och Motorola lovar att det garanterar en “uppslukande underhållningsupplevelse.”

“Oavsett om det avnjutes genom telefonens två stora stereohögtalare eller hörlurar, får du förbättrad bas, röster och tydlighet med allt ditt favoritinnehåll i Dolby Atmos. För inspelningar och röstsamtal kommer du att dra nytta av den första triple array mikrofonen på en hopfällbar telefon, vilket säkerställer sömlöst, enhetligt och tydligt ljud”, försäkrar tillverkaren i sitt pressmeddelande.

Motorola Razr 2022
Motorola Razr 2022 kommer i färgen satin black. (Foto: Motorola)

Pris och tillgänglighet

Motorola Razr 2022 kommer i färgen satin black och finns i butiker från 11 november till ett rekommenderat pris på 11 490 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen