TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Motorola lanserar nedgraderad toppmodell

Motorola Edge 30 är världens tunnaste 5G-smarttelefon, hävdar tillverkaren.

forfatter
Publicerad 2022-04-30 - 12:38

Motorola har under de senaste två åren lanserat flera modeller samtidigt i den så kallade Edge-serien av premiummobiler, men i år valde den kinesiska mobiltelefontillverkaren ett annat tillvägagångssätt, eftersom Edge 30 Pro lanserades för sig själv alla redan i slutet av februari.

Läs också Topprestanda till fyndpris I skrivande stund är Motorola Edge 30 Pro den snabbaste Android-mobilen på marknaden, och priset är nästan oslagbart.
Motorola Edge 30 Pro

Och först nu är Motorola så redo med den ”vanliga” Edge 30, som kommer att säljas i butik den 9 maj.

Motorola kallar till och med Motorola Edge 30 för ”världens tunnaste 5G-smartphone”, och även om det är svårt att bekräfta är den i alla fall både tunn och lätt med sina 6,79 mm och 155 gram.

Jämfört med förra årets standardmodell, Motorola Edge 20, har det inte hänt så mycket vad gäller processorkraft. Motorola Edge 30 är baserad på samma Snapdragon 778G-processor som Edge 20, så det är framför allt mobilkameran och mobilens fysiska design som har förändrats.

Motorola Edge 30
Motorola Edge 30 kommer i färgerna Aurora Green (bilden), Meteor Grey och Supermoon Silver. (Foto: Motorola)

Förutom att vara tunnare och lättare är Motorola Edge 30 också fysiskt mindre än sin föregångare. Den kommer med en 6,5″ AMOLED-skärm och FHD+-upplösning, precis som skärmen har 144 Hz uppdateringsfrekvens och HDR10+.

Det sitter också en ny kamera i Edge 30, som i princip är identisk med kameran i årets toppmodell, Edge 30 Pro. Det vill säga att Edge 30 kommer med tre kameralinser på resp. 50 megapixlar (vidvinkel med så kallad Quad Pixel-teknik och OIS), 50 megapixlar (ultravidvinkel och makro) och 2 megapixel djupsensor. Den främre kameran är på 32 megapixlar.

Batteriet är bara 4020 mAh, men kan snabbt laddas upp till 30W.

Som nämnts kommer Motorola Edge att börja säljas från den 9 maj till ett rekommenderat pris på 4 999 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
På jakt efter en ny mobil? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som finns att köpa just nu.
Flip är inte en flopp, men vi flippar inte ut Samsung Galaxy Z Flip 4 är en lysande mobil, men har för få väsentliga förbättringar jämfört med föregångaren.
Kommande vikbar iPhone kommer själv att kunna reparera repor i skärmen I samband med utvecklingen av en vikbar mobil arbetar Apple med ny teknik som låter skärmen fixa sig själv. Det visar en patentansökan, som dock är sparsam med detaljer.
Tre skäl att köpa iPhone 14 Pro Den som ska lyckas göra en bättre mobil än iPhone 14 får ligga i.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Det är dags att uppdatera din iPhone Det senaste operativsystemet för din iPhone har många nya funktioner.
Följ Ljud & Bild