TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Motorola lanserar nedgraderad toppmodell

Motorola Edge 30 är världens tunnaste 5G-smarttelefon, hävdar tillverkaren.

forfatter
Publicerad 2022-04-30 - 12:38

Motorola har under de senaste två åren lanserat flera modeller samtidigt i den så kallade Edge-serien av premiummobiler, men i år valde den kinesiska mobiltelefontillverkaren ett annat tillvägagångssätt, eftersom Edge 30 Pro lanserades för sig själv alla redan i slutet av februari.

Läs också Topprestanda till fyndpris I skrivande stund är Motorola Edge 30 Pro den snabbaste Android-mobilen på marknaden, och priset är nästan oslagbart.
Motorola Edge 30 Pro

Och först nu är Motorola så redo med den ”vanliga” Edge 30, som kommer att säljas i butik den 9 maj.

Motorola kallar till och med Motorola Edge 30 för ”världens tunnaste 5G-smartphone”, och även om det är svårt att bekräfta är den i alla fall både tunn och lätt med sina 6,79 mm och 155 gram.

Jämfört med förra årets standardmodell, Motorola Edge 20, har det inte hänt så mycket vad gäller processorkraft. Motorola Edge 30 är baserad på samma Snapdragon 778G-processor som Edge 20, så det är framför allt mobilkameran och mobilens fysiska design som har förändrats.

Motorola Edge 30
Motorola Edge 30 kommer i färgerna Aurora Green (bilden), Meteor Grey och Supermoon Silver. (Foto: Motorola)

Förutom att vara tunnare och lättare är Motorola Edge 30 också fysiskt mindre än sin föregångare. Den kommer med en 6,5″ AMOLED-skärm och FHD+-upplösning, precis som skärmen har 144 Hz uppdateringsfrekvens och HDR10+.

Det sitter också en ny kamera i Edge 30, som i princip är identisk med kameran i årets toppmodell, Edge 30 Pro. Det vill säga att Edge 30 kommer med tre kameralinser på resp. 50 megapixlar (vidvinkel med så kallad Quad Pixel-teknik och OIS), 50 megapixlar (ultravidvinkel och makro) och 2 megapixel djupsensor. Den främre kameran är på 32 megapixlar.

Batteriet är bara 4020 mAh, men kan snabbt laddas upp till 30W.

Som nämnts kommer Motorola Edge att börja säljas från den 9 maj till ett rekommenderat pris på 4 999 kronor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Bli en bättre golfspelare Garmin vill hjälpa dig toppa formen på golfbanan.
Så här testar du Nothings nya gränssnitt Nothing phone (1) kommer först i sommar, men intresserade kan prova det nya användargränssnittet för Android redan nu. Läs hur här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend