TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mi Band 7 får en Pro-variant

Med Mi Band 7 Pro bjuder Xiaomi på förändringar både på ut- och insidan.

forfatter
Publicerad 2022-07-09 - 17:35

Rent utseendemässig skiljer sig Mi Band 7 Pro från Mi Band 7 genom att se ut mer som en smartklocka än ett aktivitetsarmband. Här finns en 1,64-tums rektangulär AMOLED-skärm med en upplösning på 280×456 pixlar. Själva infattningen på skärmen finns att få i svart eller guld och tillhör du den ombytliga typen kommer det finnas möjlighet att välja armband i en mängd olika färger såsom Stretch Blue, Meditation Green, Night Leap Black, Joy Live Pink, Vitality Orange och Resting White.

Och skulle inte det vara nog kommer det även finnas två specialutgåvor: Monet Gray och Van Gogh Green

Infattningen på skärmen finns att få i svart eller guld och det finns en uppsjö av färger på arbanden att välja mellan. (Foto: Xiaomi)

Största nyheten är den dedikerade GPS-mottagaren som stöder global navigering, eller GNSS, vilket innebär att bandet fungerar på de flesta platser i världen. Det betyder också att du inte behöver ha mobilen med dig för att logga din träning. Mi Band 7 Pro ska enligt uppgift även ha NFC för trådlös betalning.

Här finns 117 olika sportlägen att välja mellan och är löpning din grej finns det tio olika specifika löplägen.

Traditionella hälsofunktioner såsom bland annat pulsmätning, syresättning och loggning av sömn finns också.

Mi Band 7 Pro sägs ha en tålighet på 5ATM vilken innebär att det klarar av att följa med in i duschen eller hänga med på en simtur. Enligt uppgift från Xiaomi har bandet 12 dagars batteritid vid normalanvändning och sex dagar om du använder det fullt ut hela tiden. Bandet har även ambient light sensor som ger automatisk justering av ljusstyrkan.

Precis som hos Smart Band 7 finns ett Always-on-display-läge som kan passas ihop med olika urtavlor för att matcha de utbytbara banden.

Pris och tillgänglighet Smart Band 7 Pro

I skrivandets stund är det osäkert om vi kommer kunna hitta Mi Band 7 Pro på den nordiska marknaden eller vad prislappen kommer hamna på. Men en gissning är att det landar på en bit under 1 000 kronor.

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend