Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

LG tillbaka med toppmodellen G7 ThinQ

Satsar på ljusstark skärm, högljudd högtalare och ljuskänslig kamera.

Av / 2018-05-18 - 18:02
LG tillbaka med toppmodellen G7 ThinQ

Det har varit ovanligt tyst från LG:s mobilavdelning den senaste tiden. På årets mobilmässa MWC visade man inte ens upp någon riktig ny toppmodell. Och alla konkurrenter har börjat leverera årets flaggskepps-mobiler.

Men nu slår LG plötsligt till med en uppföljare i G-serien, nämligen LG G7 ThinQ. Tillägget i namnet är LG:s sätt att visa att produkten använder ”artificiell intelligens”, oavsett om det är vitvaror, hemelektronik eller mobiler.

(Foto: LG)

Mobilen presenterades visserligen tidigare i månaden, men nu är den på gång att lanseras i Skandinavien och vi har fått tillfälle att prova den själva.

Naturligtvis har man en långsmal skärm som går nästan helt ut i kanterna, och på baksidan har man dubbla kameror, vilket är årets melodi från nästan alla tillverkare.

Vad som gör att skärmen sticker ut från mängden är att ljusstyrkan går upp till hela 1000 nits, vilket gör den betydligt lättare att se även i starkt solljus. Funktionen ”boost” måste dock aktiveras manuellt och håller bara ljusstyrkan i 3 minuter. Detta för att spara på batteriet.

Kraftig högtalare – och hörlursuttag! (Foto: Ljud & Bild)

Högtalaren är verkligen högljudd och har till och med en antydan till bas. Detta eftersom man gjort högtalarelementet 19 procent större, samtidigt som man använder mobilens inre som en resonanslåda. Speciellt när man lägger mobilen på en plan yta är det en slående skillnad mot tidigare modeller.

Liksom tidigare stöder man högupplöst ljud via en egen DAC, samt ljudformatet MQA. Nytt är att man också har stöd för DTS:X 3D-surroundljud.

En extra boost av bilden i mörka omgivningar (Foto: Ljud & Bild)

Kameran använder sig av ”AI” för att analysera motivet och kan med hjälp av Google Lens förstå vad det är du pekar kameran emot. Det används även för att automatiskt välja det bästa motivläget, och föreslå lämpliga filter. Mer imponerande är mörkerläget, som automatiskt aktiveras vid omgivningsljus under 3 lux. Under 10 lux kan man även manuellt aktivera det.

Mobilen är naturligtvis damm- och vattentålig enligt IP68, har snabbladdning av det 3000 mAh stora batteriet, samt stöder trådlös laddning.

Priset ser ut att landa på 8 500 kronor när den släpps inom de närmaste veckorna.

  • Kretsuppsättning: Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobile Platform
  • Bildskärm: 6.1-inch QHD+ 19.5:9 FullVision Super Bright Display (3120 x 1440 / 564ppi)
  • Minne: 4GB LPDDR4x RAM / 64GB UFS 2.1 ROM / MicroSD (upp till 2TB)
  • Kamera:
    – Bakre x 2: 16MP supervidvinkel (F1.9 / 107°) / 16MP (F1.6 / 71°)
    – Front: 8MP vidvinkel (F1.9 / 80°)
  • Batteri: 3000 mAh
  • OS: Android 8.0 Oreo
  • Storlek: 153,2 x 71,9 x 7,9mm
  • Vikt: 162 g
  • Nätverk: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 compatible)

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen