Läcka avslöjar OnePlus 8-specifikationer

Kinesiska OnePlus är på gång med nya mobiler. De lanseras officiellt i mitten av april, men redan nu vet vi de flesta detaljerna.
Annons
Annons
forfatter

I förra veckan presenterade blockad-drabbade Huawei sin nya flaggskeppsserie, Huawei P40, P40 Pro och P40 Pro+.

Och snart kan vi räkna med nyheter från en annan populär mobiltillverkare från Kina. OnePlus, som förra året fick massor av positiv kritik för mobilerna OnePlus 7 Pro och OnePlus 7T, är också på gång med en ny serie.

Till skillnad från Huawei får OnePlus samarbeta helt fritt med amerikanska teknikföretag som Google och Qualcomm. Det innebär i ett nötskal att användarupplevelsen med OnePlus mobiler kommer att likna det som konsumenterna är vana vid från Googles appar och tjänster, vilket kan ge OnePlus en stor fördel. Det ska bli spännande att se vad det betyder för försäljningen 2020.

Med den nya 8-serien gör OnePlus vad de kan för att blir uppskattade av konsumenterna, det är ett som är säkert. Den officiella lanseringen av de nya OnePlus 8-modellerna sker inte förrän efter påsk, men redan nu har GSMArena.com avslöjat en mängd specifikationer för både OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro. Och om de stämmer har vi mycket att se fram emot!

OnePlus 8, på bilden, får en 6,55-tums med 90 Hz uppdateringsfrekvens och OnePlus 8 Pro (översta bilden) får 6,78-tums skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens.

Annons

5G och 120 Hz

Både OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro har Snapdragons nya 865 SoC-processor med 5G. Operativsystemet är Android 10 (i den officiella Google-versionen).

Enligt uppgifterna finns OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro i två versioner, med 8 GB RAM/128 GB lagring respektive 12 GB RAM/256 GB lagring. Enda skillnaden är att OnePlus 8 Pro har LPDDR5 RAM medan den vanliga modellen får RAM av typen LLDDR4X. Skillnaden är att LPDDR5 är ungefär en och en halv gång så snabb som LLDDR4X, så användarna bör uppleva en märkbar skillnad i prestanda även om de två modellerna har samma processor.

Dessutom har båda mobilerna 16 Mp-frontkamera och huvudkameran kameran får tre (OnePlus 8) respektive fyra objektiv (OnePlus 8 Pro).

För första gången är OnePlus redo med trådlös laddning till OnePlus 8 Pro, som precis som Pro-modellen dessutom är vattentät.

När det gäller skärmen får OnePlus 8 samma AMOLED-typ med 90 Hz uppdateringsfrekvens som förra årets toppmodeller (storleken är 6,55 tum med FHD+-upplösning), medan OnePlus 8 Pro får en enorm skärm på 6,78 tum med QHD+-upplösning och 120 Hz uppdateringsfrekvens, precis som Samsungs nya flaggskeppsmodeller, inklusive Samsung Galaxy S20 Ultra.

Annons

Här är alla de läckta specifikationerna:

OnePlus 8

 • Operativsystem: Android 10
 • Skärm: 6,55-tums FHD + 90 Hz S-AMOLED
 • Processor: Snapdragon 865
 • Minne: 8/12 GB LLDDR4X RAM / 128/256 GB UFS 3.0-lagring
 • Kameror: 48 Mp + 16 Mp + 2 Mp (primär) / 16 Mp (front)
 • Trådlöst: 5G
 • Batteri: 4300 mAh, 30 W Warp Charge 30T

 

OnePlus 8 Pro

 • Operativsystem: Android 10
 • Skärm: 6,78 tum QHD + 120 Hz S-AMOLED
 • Processor: Snapdragon 865
 • Minne: 8/12 GB LPDDR5 RAM / 128/256 GB UFS 3.0-lagring
 • Kameror: 48 Mp + 48 Mp + 8 Mp + 5 Mp (primär) / 16 Mp (front)
 • Trådlöst: 5G
 • Batteri: 4510 mAh, 30 W Warp Charge 30T, 30 W Wireless Charging, 3W Reverse Wireless Charging

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Finns i sex olika färger.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.
De kostar nästan lika mycket, men Cambridge Evo 150 är dubbelt så stark som Evo 75. Här går retro-utseende hand i hand med modern teknik.
Rings nya kamera Floodlight Cam Wired Pro är utrustad med 3D-rörelsesensor och fågelperspektiv för att ge bättre överblick.
Med trådlösa bakhögtalare och aktiv subwoofer lovar Sony-anläggningen en häftig ljudupplevelse.
Nu går det att spela upp ljud från LG:s TV-apparater och soundbar-högtalare samtidigt.
Helt elektrisk SUV med 1000 hk och 14 Bose-högtalare.
För första gången kan du strömma video i nästan förlustfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men långt ifrån alla får tillgång till tjänsten.
Snyggare ljud hittar du ingen annanstans.
Ny actionfylld Marveltrailer är släppt
Marvel/Disney har släppt ännu en trailer till Black Widow.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.