Search
Generic filters

Läcka avslöjar OnePlus 8-specifikationer

Kinesiska OnePlus är på gång med nya mobiler. De lanseras officiellt i mitten av april, men redan nu vet vi de flesta detaljerna.

I förra veckan presenterade blockad-drabbade Huawei sin nya flaggskeppsserie, Huawei P40, P40 Pro och P40 Pro+.

Och snart kan vi räkna med nyheter från en annan populär mobiltillverkare från Kina. OnePlus, som förra året fick massor av positiv kritik för mobilerna OnePlus 7 Pro och OnePlus 7T, är också på gång med en ny serie.

Till skillnad från Huawei får OnePlus samarbeta helt fritt med amerikanska teknikföretag som Google och Qualcomm. Det innebär i ett nötskal att användarupplevelsen med OnePlus mobiler kommer att likna det som konsumenterna är vana vid från Googles appar och tjänster, vilket kan ge OnePlus en stor fördel. Det ska bli spännande att se vad det betyder för försäljningen 2020.

Med den nya 8-serien gör OnePlus vad de kan för att blir uppskattade av konsumenterna, det är ett som är säkert. Den officiella lanseringen av de nya OnePlus 8-modellerna sker inte förrän efter påsk, men redan nu har GSMArena.com avslöjat en mängd specifikationer för både OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro. Och om de stämmer har vi mycket att se fram emot!

OnePlus 8, på bilden, får en 6,55-tums med 90 Hz uppdateringsfrekvens och OnePlus 8 Pro (översta bilden) får 6,78-tums skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens.

5G och 120 Hz

Både OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro har Snapdragons nya 865 SoC-processor med 5G. Operativsystemet är Android 10 (i den officiella Google-versionen).

Enligt uppgifterna finns OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro i två versioner, med 8 GB RAM/128 GB lagring respektive 12 GB RAM/256 GB lagring. Enda skillnaden är att OnePlus 8 Pro har LPDDR5 RAM medan den vanliga modellen får RAM av typen LLDDR4X. Skillnaden är att LPDDR5 är ungefär en och en halv gång så snabb som LLDDR4X, så användarna bör uppleva en märkbar skillnad i prestanda även om de två modellerna har samma processor.

Dessutom har båda mobilerna 16 Mp-frontkamera och huvudkameran kameran får tre (OnePlus 8) respektive fyra objektiv (OnePlus 8 Pro).

För första gången är OnePlus redo med trådlös laddning till OnePlus 8 Pro, som precis som Pro-modellen dessutom är vattentät.

När det gäller skärmen får OnePlus 8 samma AMOLED-typ med 90 Hz uppdateringsfrekvens som förra årets toppmodeller (storleken är 6,55 tum med FHD+-upplösning), medan OnePlus 8 Pro får en enorm skärm på 6,78 tum med QHD+-upplösning och 120 Hz uppdateringsfrekvens, precis som Samsungs nya flaggskeppsmodeller, inklusive Samsung Galaxy S20 Ultra.

Här är alla de läckta specifikationerna:

OnePlus 8

 • Operativsystem: Android 10
 • Skärm: 6,55-tums FHD + 90 Hz S-AMOLED
 • Processor: Snapdragon 865
 • Minne: 8/12 GB LLDDR4X RAM / 128/256 GB UFS 3.0-lagring
 • Kameror: 48 Mp + 16 Mp + 2 Mp (primär) / 16 Mp (front)
 • Trådlöst: 5G
 • Batteri: 4300 mAh, 30 W Warp Charge 30T

 

OnePlus 8 Pro

 • Operativsystem: Android 10
 • Skärm: 6,78 tum QHD + 120 Hz S-AMOLED
 • Processor: Snapdragon 865
 • Minne: 8/12 GB LPDDR5 RAM / 128/256 GB UFS 3.0-lagring
 • Kameror: 48 Mp + 48 Mp + 8 Mp + 5 Mp (primär) / 16 Mp (front)
 • Trådlöst: 5G
 • Batteri: 4510 mAh, 30 W Warp Charge 30T, 30 W Wireless Charging, 3W Reverse Wireless Charging
PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.