Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Klarnas app berättar var du kan köpa prylen du fotat

Med AI-funktioner ska Klarnas app guida konsumenten till butiker och hitta bästa pris.

Av / 2023-10-11 - 16:14
Klarnas app berättar var du kan köpa prylen du fotat

Klarna sysslar inte bara med betalningar utan även shopping. Nu lanserar de ett antal AI-drivna verktyg som ska göra det enklare att hitta alternativa inköpsställen och att spara lite pengar.

Foto: Klarna

Står man i en butik och är sugen på att köpa något, men tycker att det känns väl dyrt, kan man nu använda Klarna-appen. Skannar man streckkoden så får man upp information om produkten, var den säljs, och vad som är ett bra pris för den. Den har ett register på 75 miljoner produkter från fysiska butiker att söka bland.

“Precis som internet gav oss tillgång till information, så ger AI oss tillgång till intelligens, kontext och personifiering. På Klarna har vi använt detta för att överbrygga klyftan mellan den fysiska och digitala världen, genom att koppla samman hur människor blir inspirerade av hur datorer söker”, säger Sebastian Siemiatkowski, VD och medgrundare på Klarna.

Foto: Klarna

Mer imponerande är att man bara behöver plåta något man gillar så sätter AI-appen igång att jämföra med produktbilder i butiker. När den hittat en match få du upp produktinformation, andra liknande produkter, butiker och priser. Den så kallade Shoppinglinsen kan identifiera 10 miljoner olika produkter som den kan matcha med 50 miljoner erbjudanden från butiker.

 

Läs mer om de nya funktionerna hos Klarna

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen