Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Kanske världens smartaste mobilgrepp

Mobilgreppet Ohsnap Grip finansierades på bara 30 minuter på Kickstarter. Och det verkar helt genialt.

Eftersom mobiltelefonerna blir allt större blir det också allt svårare att använda dem med en hand. Man hamnar ofta i situationer där det är lätt att tappa telefonen i marken, speciellt när man ska hålla den och ta en selfie. Därför har många köpt ett grepp, till exempel en puckliknande, teleskopisk PopSocket som klistras fast på baksidan av telefonen. Om det krisar kan den också användas som stativ när man tittar på filmer eller annat innehåll.

Ohsnap Grip sticker ut mycket mindre än PopSockets. Foto: Ohsnap

Problemet med PopSockets är att pucken sticker ut så mycket på baksidan att mobilen blir opraktisk att ha fickan, helst ska man ha den i en väska. Har man dessutom en stor mobiltelefon är det naturligt att fästa PopSocket-fästet på nederdelen av baksidan, vilken gör att den välter om man försöker använda fästet som stativ.

10 saker du inte visste att din iPhone kan göra Komplettera med smarta tillbehör så blir den så mycket mer än en mobiltelefon.

Då kan lösningen i stället vara Ohsnap Grip. Som dessutom kan en hel del mer.

Ohsnap Grip

Mobilgreppet Ohsnap Grip går att använda som stativ. Foto: Ohsnap

Annons

Praktiskt

För det första sticker inte greppet ut nästan någonting när det inte används. För det andra håller man fingret i en skåra, vilket gör det mycket osannolikt att telefonen åker i backen oavsett i vilket läge man håller den i.

Greppet kan dessutom vridas, så det fungerar både om man håller telefonen vertikalt och horisontellt.

Ohsnap

Funkar även som vertikalt stativ. Foto: Ohsnap

Men den mest lysande funktionen är att greppet är magnetiskt! Det innebär att mobilen kan fästas på kylskåp, träningsutrustning och andra ytor av metall. Och på så sätt frigör man händerna helt och hållet. Om du har ett magnetiskt instrumentpanelfäste i bilen så behöver du ingen extra metallplatta på baksidan av telefonen för att hänga upp den.

Ohsnap Grip fäster på magnetiska ytor. Foto: Ohsnap

Annons

Snapcharge: Magnetisk, trådlös laddare

Ohsnap har även en laddare som heter Snapcharge, som är en 15-watts trådlös och magnetisk snabbladdar. Den sätts också fast på metallytor, och sedan sätts Ohsnap Grip fast på laddaren.

Extra praktiskt i bilen, så att man kan ladda mobilen under tiden man navigerar efter GPS, utan att behöva tänka på att fumla efter laddkabeln.

I den extremt ospännande kategorin mobilgrepp är detta definitivt det coolaste vi har sett hittills.  om hittills.

Ohsnap Grip kan förbeställas, med eller utan Snapcharge, här.

Annons

Ohsnap Grip på iPhone 11 Pro. Foto: Ohsnap

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.