Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Inga fler uppdateringar för Microsoft Surface Duo

Efter endast två Android-uppdateringar meddelar Microsoft att den inte kommer att få fler.

Skrivet av / 2023-09-15 - 12:49
Inga fler uppdateringar för Microsoft Surface Duo

I en tid då EU vill förlänga livstiden på mobiler genom rätt till reparationer och hotar med lagstiftning om att de måste få fler uppdateringar, går Microsoft år andra hållet. Redan till Surface Duos treårsdag är det dags att lägga den på hyllan.

Det var i september 2020 som Microsoft släppte sin lite märkliga mobila enhet med två skärmar. Den körde då Android 10 och Microsoft framhöll hur enkelt det var att använda Micorosft 365-mjukvaran på den. Den hade även länkprogramvaran för att koppla ihop den med Windows så att man sömlöst skulle kunna byta mellan stationärt och bärbart.

Många tillverkare skryter idag med hur många Android-uppdateringar som ingår, och i hur många år man kan räkna med att få säkerhetsuppdateringar. Detta då konsumenter i dessa hårda tider vill fortsätta använda sina mobiler längre.

Skärmbild: Microsoft support

Det känns därför lite bakvänt att Microsoft nu meddelar att Android 12L var den sista versionen av operativsystemet som kommer stödas på Surface Duo. Inte nog med det. Man kan också se i supportdokumentet att de planerar att släppa stödet för Surface Duo 2 om ett år.

Att det slutar komma uppdateringar innebär så klart inte att man måste sluta använda den med en gång. Men för eller senare är det riskabelt att använda enheter utan de senaste säkerhetsuppdateringarna. Och med tiden kommer appar att kräva nyare versioner av Android.

Läs också:

Microsoft förnyar Surface-serien

Bland alla nyheter från Microsoft finns nya samarbeten med Google och Qualcomm och två enheter med dubbelskärm.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung läcker nästa Galaxy

Xiaomi vill göra din hälsa smart

Nya Xiaomi 13T-serien

Garmin-klocka för aktiv livsstil

Nu släpps iOS 17

Tidig död för Surface Duo

Rulla till toppen