Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huaweis Android-licens förlängs med tre månader

Blockaden av Huaweis tillgång till Android och Googles appar och tjänster skjuts upp.

Skrivet av / 2019-05-21 - 13:31
Huaweis Android-licens förlängs med tre månader

I går berättade vi att USA:s regering har placerat mobiljätten Huawei på den så kallade ”Entity List”, vilket innebär att företaget med omedelbar verkan inte tillåts få tillgång till amerikansk teknik. Google hade därför inget annat val än att blockera Huaweis tillgång till nya versioner av Android-operativsystemet samt framtida säkerhetsuppdateringar av befintliga Huawei-mobiler.

Men redan dagen efter har de amerikanska myndigheterna bestämt sig för att göra ett undantag, vilket innebär att Huawei fortfarande kan förse befintliga mobiltelefoner med säkerhetsuppdateringar. Detta tillfälliga tillstånd gäller fram till 19 augusti, skriver The Verge.

Denna lättnad innebär däremot inte att Huawei får köpa av maskinvara och komponenter från tillverkare som Intel, Qualcomm och Broadcom, som också har tvingats bojkotta det kinesiska mobilmärket. Huawei kommer inte heller att få tillgång till framtida kommersiella versioner av Android-operativsystemet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen