Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Huaweis Android-konkurrenter gör stora inköp

Android-märken som Samsung och Xiaomi köper in stora mängder komponenter till smartmobiler.

Av / 2020-11-02 - 14:51
Huaweis Android-konkurrenter gör stora inköp

Huaweis marknadsandel på den globala mobilmarknaden har börjat minska drastiskt till följd av den amerikanska bojkotten av den kinesiska elektronikjätten.

Så sent som i april hade Huawei 21 % av den totala marknaden, men nu visar siffror från Counterpoint Research att marknadsandel hade sjunkit till 16 % i augusti. En analys från Strategy Analytics räknar med att Huaweis omsättning från mobiler rentav kommer att störtdyka 2021.

Läs också Tack och hej, Huawei AppGallery ger inte användarna den upplevelse de förväntar sig. Lösningen är inte alternativa app-butiker. Avsaknaden av Google betyder att Huawei får säga farväl till den svenska marknaden.

Och den utvecklingen får uppenbarligen Huaweis största konkurrenter att känna doften av blod. Företag som Samsung, Xiaomi, Oppo och Vivo har åtminstone börjat beställa komponenter från leverantörer i Taiwan på en skala som vida överstiger det normala. Det berättar branschmediet DigiTimes.

Det handlar bland annat om LCD-driver IC-kretsar, som används för att styra mobilskärmar, samt stora antal ljussensorer.

Enligt DigiTimes rapporterar taiwanesiska komponenttillverkare större samlad efterfrågan än vad de tidigare har levererat till Huawei.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen