Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Exklusivt från Huawei

Nyligen skrev vi om en ny generation smarta produkter från Huawei som var på gång. Nu är väntan över för en del - Watch GT3 Pro finns att köpa.

Av / 2022-06-22 - 10:19
Exklusivt från Huawei

Nu landar flaggskeppen Huawei Watch GT 3 Pro Titanium och Ceramic på marknaden. Och precis som namnen antyder handlar det om de exklusiva materialen titan och keramik.

Smartklockorna har högupplöst AMOLED-färgskärm och kommer i fem olika utföranden och i två storlekar, 46 mm respektive 43 mm.

Huawei Watch GT 3 Pro ska hjälpa användaren mäta det mesta som är möjligt gällande träning och hälsa. De nya smarta klockorna är utrustade med EKG-analys och mätningstekniken TruSeen 5.0+ vilket gör det möjligt att noggrant mäta hur hjärtat slår såväl som blodets syresättning.

En av de nya funktionerna i Huawei Watch GT 3 Pro är den förbättrade vattentåligheten. Efter vattentryckstestning 200 gånger uppfyller den ingenjörsstandarden EN 13319 och uppnår, enligt Huawei, vattentät prestanda för dykning ner till 30 meters djup. Förutom 100 olika träningslägen hittar du som användare även ett nytt fridykningsläge, som ger dykinformation i realtid vilket kan vara användbart för alla som vill lära sig fridyka. En funktion med anpassningsbara tabeller ger användaren en personlig träningsassistent som hjälper till att förbättra förmågan att hålla andan.

Balans mellan teknik och accessoar

Med dessa klockor vänder Huawei sig till användare som premierar såväl teknik som design och trend.

Huawei Watch GT 3 Pro Titanium. (Foto Huawei)

Titanium Editions titanhölje har polerats för att ge en tredimensionell yta. Displayen är gjord av safirglas, ett material nästan lika hårt som diamant, och övriga material är känsliga nog att kunna känna av även de minsta förändringarna i kroppstemperatur. Enligt uppgift har klockornas tjocklek minskats med 0,5 mm jämfört med Huawei Watch GT 2 Pro.

Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition. (Foto: Huawei)

Huawei Watch GT 3 Pro Ceramic Edition är designad för att vara en perfekt balans mellan teknik och snygg accessoar. Precis som Titanium Edition har Ceramic Edition hårt safirglas, vilket gör den mycket reptålig och slitstark. Safirglas finns också i sensorn på den keramiska bakboetten vilket ger bättre ljusinsläpp och noggrann hjärtfrekvensövervakning. Modellen är tillverkad i hudvänliga material som möjliggör automatisk mätning av eventuella temperaturförändringar.

Batteritiden på Huawei GT 3 Pro-serien uppges till 14 dagar vid normal användning (eller åtta vid hög användning) för 46 mm versionen och upp 7 dagars batteritid (eller fyra dagar vid hög användning) för 43 mm versionen.

Pris och tillgänglighet

Båda klockorna finns tillgängliga nu. Prislappen startar på cirka 3 990 för 46 mm och på 43 mm startar priset på cirka 4 490.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Rulla till toppen